Aceste vafe sunt de-a dreptul simplu de preparat și foarte delicioase! Recunosc faptul că nu sunt adepta vafelor cumpărate 🙂 Rețeta o am de pe internet, dar din păcate nu mai știu site-ul:( Avem nevoie de:
- 2 ouă
- 1 cană lapte
- 2 linguri miere
- 100 g unt
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 300 g făină
- 25 g drojdie proaspătă (sau un pliculeț uscată)
- 1 lingură zahăr
- Sare
- 150 g zahăr
Frecăm drojdia cu 1 linguriță zahăr, puțină făină și puțin lapte, omogenizăm bine și lăsăm la crescut la căldură. Amestecăm ouăle, mierea, untul topit și esența de vanilie. Apoi adăugăm maiaua dospită, omogenizăm și încorporăm făina, amestecând cu grijă ca să nu rămână cocoloașe. Zahărul se adaugă doar la final înainte să începem să coacem. Pregătim aparatul și coacem vafele turnând cam ¾ cană de compoziție. Le coacem în funcție de preferință, de la maroniu deschis la închis. Se servesc simple, dar pot fi servite și reci cu iaurt, înghețată, fructe sau sos de fructe.
Poftă bună 😀
Imi plac,chiar daca nu am facut eu ci am cumparat…fara masinaria speciala nu se pot face nu??
din păcate nu știu altă metodă de a le face fără aparat. Dar să știi că nu e scump deloc aparatul. Eu l-am luat din LIDL și am dat 12 euro. Face toți banii! 🙂
Multumesc,pentru raspuns,am sa caut si eu:)
cu plăcere 🙂