Dulce și-aromat

Wafle belgiene – potrivite la orice ocazie

Aceste vafe sunt de-a dreptul simplu de preparat și foarte delicioase! Recunosc faptul că nu sunt adepta vafelor cumpărate 🙂 Rețeta o am de pe internet, dar din păcate nu mai știu site-ul:( Avem nevoie de:

  • 2 ouă
  • 1 cană lapte
  • 2 linguri miere
  • 100 g unt
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 300 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă (sau un pliculeț uscată)
  • 1 lingură zahăr
  • Sare
  • 150 g zahăr

Frecăm drojdia cu 1 linguriță zahăr, puțină făină și puțin lapte, omogenizăm bine și lăsăm la crescut la căldură. Amestecăm ouăle, mierea, untul topit și esența de vanilie. Apoi adăugăm maiaua dospită, omogenizăm și încorporăm făina, amestecând cu grijă ca să nu rămână cocoloașe. Zahărul se adaugă doar la final înainte să începem să coacem. Pregătim aparatul și coacem vafele turnând cam ¾ cană de compoziție. Le coacem în funcție de preferință, de la maroniu deschis la închis. Se servesc simple, dar pot fi servite și reci cu iaurt, înghețată, fructe sau sos de fructe.

Poftă bună 😀

Anunțuri

5 gânduri despre „Wafle belgiene – potrivite la orice ocazie

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s