Ce avem la prânz?

Vinete pane

Până nu demult nu consumam vinetele decât sub formă de salată de vinete. Dar cum zilele trecute îmi rămăsese o vânătă de la o tartă de vinete delicioasă, soțul meu a venit cu sugestia să încercăm să o facem pane, așa ca experiment, să vedem cu iese. Cantitățile le voi asocia cu o porție mai mare. Pentru asta, avem nevoie de:

  • 3 vinete potrivite
  • 150 ml lapte
  • sare
  • piper
  • un ou
  • făină albă cât să iasă o compoziție nici subțire, nici groasă, ci ca o smântână potrivită, care se ține de vânătă
  • ulei pentru prăjit

Vinetele le curățăm de coajă (dacă sunt vinete cu coajă neagră), iar dacă sunt vinete cu coajă moale, nu se mai curăță. Se taie felii cam de 5 mm grosime (pe lat) , se presară cu sare și se lasă cam jumătate de oră la scurs. După jumătate de oră le clătim cu apă, și le tapetăm cu șervete de bucătărie pentru a le usca.

Amestecăm laptele cu oul bătut, făina, sarea și piperul, până se omogenizează bine și nu rămân cocoloașe. Punem uleiul la încins, apoi luăm câte o felie de vânătă, o dăm prin compoziția făcută, și o punem în uleiul încins la prăjit, la foc moderat. Întoarcem feliile de pe o parte pe alta, iar când sunt aurii și vânăta este moale, scoatem feliile pe șervete de bucătărie pentru a absorbi surplusul de grăsime. Se păstrează pe platou, și se servesc reci cu roșii sau salată. Mie îmi plac doar cu roșii. Au aproape același gust ca și dovleceii pane. 🙂 Poftă bună!!

Anunțuri

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s