Știați că...?

La ce este bun Coca Cola?

Deși nu sunt o fană a sucurilor carbogazoase, și rar se întâmplă să le consum, totuși Coca Cola are și efecte bune asupra corpului nostru, dacă este consumat când trebuie, și moderat. Iată câteva situații când acesta poate deveni util:

  • poate calma durerile de cap
  • te poate scăpa de indigestie, balonare și starea de greață
  • te poate ajuta să scapi de răul de mașină
  • poate fi un energizant, în funcție de cantitatea pe care ai consumat-o
  • te ajută să elimini foarte ușor apa din organism (deci vei avea nevoie de baie foarte des)

Aceste beneficii le putem avea dacă bem cam 250 ml (un pahar) de coca cola cu acid, sau mai ales dacă îl consumăm pe loc direct din sticlă sau din cutie. Este bine să nu consumăm Coca Cola excesiv, sau să-l consumăm doar când avem nevoie de el ca în cazurile prezentate mai sus. Calificativ.ro ne dă câteva mituri legate de Coca Cola, redate mai jos:

Daca puneti o friptura (o bucata de carne) intr-un bol cu Coca-Cola va disparea dupa doua zile. 
– Ca sa curatati o toaleta turnati in scoica WC-ului o Coca-Cola si lasati „cunoscutul gust” sa stea pentru o ora dupa care trageti apa. Se va fi curatat in mod impecabil si va straluci de curatenie. Acidul citric al Coca-Colei face sa dispara toatele petele colorante de pe suprafetele sticloase si de pe portelanuri. 
– Ca sa scoateti rugina de pe aparatoarele cromate ale autovehiculelor frecati cu o bucata de folie de aluminiu mototolita si inmuiata in Coca-Cola. 
– Ca sa curatati contactele (polii) unei baterii auto de coroziuni varsati peste acestea o Coca-Cola. 
– Ca sa slabiti un surub ruginit (cu piulita) puneti deasupra lui o carpa inmuiata cu Coca-Cola pentru cateva minute. Petele de rugina, in general, se inlatura dintr-o singura miscare daca puneti peste acestea o carpa inmuiata cu Coca-Cola. 
– Ca sa scoateti petele de grasime de pe haine adaugati o Coca-Cola in masina de spalat impreuna cu detergentul si demarati programul normal de spalare. Coca-Cola ajuta la eliminarea petelor. Sau la spalatul cu mana, varsati Coca-Cola peste pata impreuna cu detergentul si apoi frecati in mod ciclic. De asemenea, Coca-Cola ajuta la eliminarea petelor si neclaritatilor de pe parbriz. 
– Coca-Cola are acid fosforic cu pH 2,8 (3,4 dupa altii !) Poate sa dizolve un cui in timp de patru zile. (PH-ul are valori cuprinse intre 1 pentru acizi si 14 pentru baze. Un pH de 7 se considera neutru.) 
– Ca sa se transporte principala solutie concentrata a Coca-Colei ar trebuie ca si camionul-transportor (cisterna) sa utilizeze semnul „Hazardous Material”, care inseamna „Produs de mare pericol„. (Sursa: Calificativ.ro)

Există lucruri bune și lucruri rele pe care ni le poate face Coca Cola. Important este să-l consumăm moderat, fie în curățenie :D, fie ca și băutură răcoritoare, câte un pahar din când în când.

Iar ca amintire de vechimea acestui produs, mai jos avem câteva  poze cu istoria sticlei de Coca Cola.

Reclame

7 gânduri despre „La ce este bun Coca Cola?

  1. singura faza naspa la cola ( in cazul in care se bea regulat pe o perioada indelungata ) este ca poate provoca lipsuri de memorie. dupa ce bei, cam pe la vreo 30- 45 de minute, cand iesi a doua sau a treia oara la WC sa urinezi, se elimina din corp electroliti, potasiu, zinc si magneziu, iar zincul si magneziul sunt de baza pentru capacitatea de memorare a creierului. deci, iti dai seama la ce hal poti sa ajungi. te trezesti ca te-ai imbracat, ai luat banii, telefonul, biletul de buz dar ai uitat apa deschisa si licenta pe birou.

    1. 🙂 Uite că nu am știut asta! Mulțumesc mult pentru informație! Sincer, consum coca cola foarte foarte rar….se întâmplă uneori și luni bune să treacă până gust ceva carbogazos (aici incluzând chiar și apa minerală). Prefer sucurile naturale făcute de mine în general, sau pur și simplu apa 😉 Mulțumesc pentru informație 😀 încă o dată!

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.