Dulce și-aromat

Prăjitură de mere cu blat de pâine

Chiar în momentul de față am în fața mea o delicioasă bucată din această prăjitură! Soacra mea dulce mi-a pregătit-o prima oară și pur și simplu m-am îndrăgostit de gustul ei! Prăjitura este super simplu de gătit, super ieftin și super rapid😀.

prajitură cu mere

Avem nevoie de:

  • felii de pâine cam de 1 cm grosime cât să umple un fund de tavă de 32/20 cm
  • 5 ouă
  • 9 linguri de zahăr pentru ouă
  • 6 mere mari
  • scorțișoară
  • 3-4 linguri zahăr pentru mere
  • un pahar (200 ml) lapte

Tăiem feliile de pâine veche (nu proaspătă), le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Batem gălbenușurile cu 3 linguri de zahăr, și adăugăm laptele. Omogenizăm bine, apoi turnăm peste pâinea din tavă. Dăm pentru 5 minute la cuptor. Între timp curățăm merele și le dăm pe răzătoare. Le călim cu o lingură ulei, 3-4 linguri de zahăr și scorțișoară după gust. Le lăsăm la răcorit puțin, apoi le adăugăm peste blatul de pâine și mai dăm 5 minute la cuptor. Între timp batem albușul bezea (albușul trebuie să fie rece de la frigider, pentru a se bate bine), cu 6 linguri de zahăr. Adăugăm și albușul peste mere și nivelăm uniform. Dăm din nou la cuptor tava la 120 grade, până se rumenește puțin albușul deasupra (devine auriu spre maroniu). Se scoate din cuptor, se lasă la răcit, apoi se taie pătrate, cu un cuțit cu lama mereu umedă.

prajitură

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s