Dulce și-aromat

Chec marmorat

După o pauză destul de lungă și obositoare, revin în forță cu acest chec super simplu și delicios și aromat. Rețeta o am de pe un blog, dar din păcate, nu mai știu de pe care blog, de aceea regret că nu pot da linkul într-acolo!

chec marmorat

Avem nevoie de:

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g făină
  • 200 g unt (sau margarină pentru prăjituri)
  • sare
  • coaja rasă de la o lămâie (sau esență concentrată de lămâie – cca. 3 lingurițe pline)
  • o lingură cu vârf de cacao
  • o jumătate de lingură de praf de copt

Se bat gălbenușurile cu o mare parte din zahăr, lăsându-se cam 2 linguri deoparte din zahăr. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt, alternând cu untul topit (puțină făină, puțin  unt topit …amestecând până se omogenizează și terminăm ambele cantități). Adăugăm și esența de lămâie sau coaja, apoi încorporăm ușor albușurile bătute spumă în prealabil, cu lingurile de zahăr puse deoparte. Omogenizăm foarte bine. Într-o tavă de aproximativ 32/20 cm punem hârtie de copt, și turnăm pe lungul ei jumătate din compoziție. Restul compoziției o amestecăm bine cu cacao, apoi o turnăm peste compoziția albă în tavă. Întindem pe tot fundul tăvii, și dăm la cuptor la 160 grade. Este copt când nu se mai lipește de o scobitoare înfiptă în el. Îi trebuie cam 30 de minute de coacere🙂

Poftă bună😉

cutie cu chec

3 gânduri despre „Chec marmorat

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s