Dulce și-aromat

Gem de caise

Cum este sezonul caiselor, iar nouă ne place foarte tare dulceața de caise, am hotărât să „dezvălui” modul în care preparăm noi gemul de caise. Nu este o rețetă specială sau greu de gătit, și recunosc, pe noi ne ține până la următorul sezon de caise, fără să se altereze deloc. Gemul este fără conservanți.

Pentru 5 borcane de 500 ml avem nevoie de:

  • 4 kg caise
  • 1 kg zahăr

Spălăm frumos caisele și le curățăm de sâmburi. Le dăm prin blender sau prin mașina de tocat carne, apoi toată compoziția o punem într-o oală în care știm sigur că nu se prinde nimic. Adăugăm zahărul, și punem la fiert la foc mic. Va scoate pentru început o spumă deasupra pe care o vom lua și o vom arunca. O fierbem la foc mic amestecând cam la fiecare 5 minute bine, astfel să nu se prindă pe fundul oalei. Fierbem gemul până scade cam un sfert din compoziție. Sau până stă tare când se răcește (îl putem proba pe o farfurie întinsă, punând o linguriță de gem și așteptând să se răcească). După ce este gata fiert, îl punem în borcane curate, și el acoperim imediat. Le punem pe raft la păstrare, la temperatură rece, dar ferite de îngheț pe timp de iarnă. După ce  desfacem un borcan, îl păstrăm la frigider, și îl consumăm în 30 de zile. Poftă bună 🙂

Spuma de deasupra
Spuma de deasupra
Deliciosul rezultat final
Deliciosul rezultat final

 

 

Anunțuri

2 gânduri despre „Gem de caise

    1. Și mie mami îmi face de obicei din ce fructe nu găsesc pe aici cum ar fi prune sau afine (după care sunt înnebunită). Dar am primit o ladă de caise mare de la un prieten așa free, și parcă mi-era milă să le văd cum se strică! Am încercat să le valorific cât mai bine! 😀

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s