Dulce și-aromat

Brioșe diplomat

Rețeta aceasta este o invenție proprie, sau cel puțin așa cred eu, pentru că nu m-am inspirat de nicăieri pentru forma ei😀 Necesită doar 20 de minute de preparare și asamblare, dar apoi trebuie lăsată la frigider măcar 2 ore. Deci avem nevoie de:

  • 400 g iaurt simplu
  • un plic de praf de frișcă
  • zahăr după gust (cam 3 linguri)
  • 2 plicuri gelatină
  • 150 g dulceață de fructe de pădure, sau fructe de pădure congelate sau proaspete (cum aveți)
  • foițe pentru brioșe

Amestecați iaurtul cu dulceața de fructe de pădure (puteți adăuga și mai multă dulceață de fructe de pădure dacă este necesar, dacă dulceața nu e prea concentrată etc.). Eu am folosit dulceață de afine și dulceață de zmeură. Bateți și frișca după instrucțiunile de pe ambalaj. Opriți un sfert din frișcă pentru ornat, iar restul amestecați-o cu iaurtul și dulceața. Adăugați și zahărul după gust și omogenizați totul foarte, foarte, foarte bine! Puneți două plicuri de gelatină în 200 ml apă rece la înmuiat pentru 10 minute. Apoi preparați gelatina după instrucțiunile de pe ambalaj. După ce gelatina este gata, tunați-o în fir subțire în restul compoziției cu iaurt și frișcă, și omogenizați încet și foarte bine. Când totul este amestecat foarte bine, așezați foițele de brioșe în tăvițe de brioșe sau în formele de tarte mici. Turnați din compoziție în foițe până le umpleți ras. Le dați la frigider pentru cel puțin două ore. După ce s-au întărit, le scoateți din foițele de brioșe și le ornați cu frișca păstrată și dulceață de fructe de pădure (sau fructe dacă aveți😉 ). Se păstrează la frigider până la servire! Multă poftă bună🙂 Ah, era să uit! Ies aproximativ 15 – 16 prăjiturele!

2 gânduri despre „Brioșe diplomat

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s