Ce avem la prânz?

Pilaf de orez cu friptură

De foarte mult timp nu am pregătit rețeta asta, și chiar nu înțeleg de ce! Așa că zilele astea m-am pus pe treabă, și a ieșit o mâncare delicioasă.

DSCF5054

Este și destul de rapid de gătit! Pentru 2 porții avem nevoie de:

  • carne de pui cu os
  • 200 g orez
  • o roșie
  • un ardei verde
  • o ceapă
  • 200 ml ulei
  • jumătate cub vegeta
  • sare și piper după gust
  • o lingură pastă de tomate
  • puteți pune și morcov tocat, țelină, puțin pătrunjel (sau puteți pune legume conservate. Eu am pus și conservate și proaspete)

Spălăm carnea și scoatem pielea de pe ea. O punem la fiert cu apă cât să o acopere. Când fierbe, adăugăm jumătatea de cub de vegeta. Când a fiert bine, o scoatem pe o farfurie, apoi o prăjim în ulei încins.

Între timp călim o ceapă în 200 ml ulei, adăugăm roșia tocată și curățată de coajă, ardeiul curățat și tocat mărunt, celelalte legume și lingura de pastă de tomate. Le călim puțin, apoi adăugăm o cană din zeama de la carne. Spălăm orezul și îl punem în cratița cu legumele. Amestecăm continuu, să nu se prindă de fund. Când a scăzut apa, mai adăugăm supă, și tot așa până orezul este fiert. Adăugăm sare și piper după gust. Se servește simplu cu friptura, sau cu murături, sau ketchup. Poftă bună🙂

Călim legumele
Adăugăm orezul

DSCF5052

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s