Dulce și-aromat

Tortino di cioccolato con cuore fondente

Ciocolata este dulcele meu preferat! Cred că dacă nu s-ar fi descoperit până acum, aș fi descoperit-o eu😀. Oricum pe astăzi vă propun un desert „absolut divin” după cum spunea și autoarea desertului Laura Adamache. Am de ceva vreme această rețetă pe lista de probare, iar azi i-a venit rândul😉 Și pot spune că nu regret deloc! Este un desert foarte fin, dar și rapid de preparat, și chiar foarte ușor! Pentru 4 porții avem deci nevoie de:

  • 100 g ciocolată de bună calitate (70% cacao)
  • 100 g unt
  • 80 g zahăr
  • 20 g făină (două linguri)
  • 2 ouă
  • forme de brioșe din aluminiu

Începem prin a tapeta formele cu unt și făină, pe care la băgăm mai apoi la congelator. Topim apoi ciocolata ruptă bucățele, untul și zahărul la bain marie (sau la microunde). Va ieși o cremă moale, fină. După ce s-a topit totul, luăm vasul cu această cremă deoparte și adăugăm pe rând cele două ouă. Pentru a se încorpora mai ușor, le spargem pe rând în o farfurie separat, batem cu furculița, apoi îl încorporăm primul ou, omogenizăm bine, apoi tot așa încorporăm și al doilea ou. Omogenizăm totul foarte foarte bine! La final adăugăm și făina și amestecăm totul foarte bine! Scoatem formele din congelator și le umplem 3/4 cu această compoziție. Acoperim formele cu folie de aluminiu, și le dăm minim o oră la congelator. Când dorim să le coacem scoatem folia de aluminiu de pe forme, preîncălzim cuptorul la 220 grade (temperatură destul de mare ca să ia deodată coacerea), și le coacem 12 minute. Ca să fim siguri că ne ies așa cum trebuie, privim din când în când în cuptor, iar când mai este doar un punct lucios în mijlocul formei. Scoatem deci din cuptor, și lăsăm câteva minute la răcit. Apoi răsturnăm fiecare formă pe farfuriuțe. Se servește cu înghețată de vanilie, și recunosc este un desert foarte, foarte delicios! Îl recomand cu cea mai mare plăcere! Partea bună este că putem face compoziția și o putem îngheța în forme la congelator, și apoi să o coacem chiar și peste o lună! Puteți face deci mai multe forme, iar când vă e poftă de ceva dulce sau aveți musafiri surpriză, desertul nu trebuie decât copt😉 pentru că-l veți avea gata preparat în congelator! Poftă bună!!!

1.Ungem formele și le tapetăm cu făină
După ce topim totul, adăugăm pe rând ouăle.
Adăugăm și făina…și omogenizăm bine de tot😉
Acoperim formele cu aluminiu și le dăm la congelator.
După ce au înghețat, le dăm la copt. Sunt gata când arată așa (adică toată suprafața a devenit lucioasă)
Le lăsăm la răcit puțin apoi le scoatem din forme🙂

Înăuntru trebuie să fie lichidă🙂 și super delicioasă!!!