Dulce și-aromat

Arpacaș

Această rețetă probabil veți numi-o colivă, dar mie mi se pare prea sobră denumirea! Așa că eu am numit-o simplu, ca și ingredientul de bază: asrpacaș. Pentru un platou, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 300 g arpacaș
  • o cană de nucă măcinată
  • zahăr după gust
  • o linguriță esență de rom
  • cacao o lingură (opțional)
  • jumătate linguriță sare
  • nucă de cocos pentru ornat
  • 8 biscuiți măcinați

Spălăm arpacașul și îl punem la înmuiat pentru o oră. După aceea îl dăm să fiarbă la foc mic. având apă în îl până deasupra lui cu un deget. Punem și sare în apă. Când este fiert, ar trebui să mai aibă puțină apă în el. Oricum îi ia la fel de mult timp să fiarbă ca și orezului. Adăugăm nuca, biscuiții, zahărul, cacao și esența de rom și omogenizăm totul foarte bine. Aranjăm pe un platou și presărăm nucă de cocos pe deasupra. Mie îmi place tare mult rețeta preparată în felul acesta. Poftă bună😀

 

Un gând despre „Arpacaș

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s