Dulce și-aromat

Bezele

Preferatele mele dintre toate dulciurile sunt bezelele. Din păcate până acum de câte ori am încercat să fac, niciodată nu mi-au ieșit. PÂNĂ AZI😀 Da, pentru că astăzi în sfârșit mi-au ieșit, după ce am întrebuințat câteva rețete. Inspirată puțin de pe blogul Laurei Sava, dar și din auzite de la alții, am aplicat această rețetă extrem de simplă și rapidă! Există într-adevăr câteva secrete pentru reușita lor. Pentru a fi siguri că bezelele ies și se coc bine, fără incidente, important este să puneți o linguriță de amidon în albușuri. Dar să vă spun totul mai pe larg😉

bezea

 

Deci avem nevoie de:

  • 4 albușuri de ou
  • 225 g zahăr
  • un praf de sare
  • o linguriță de amidon alimentar

Ouăle trebuie să fie reci, de la frigider, dar nu foarte foarte reci. Separăm albușul de gălbenuș într-un vas impecabil de curat. Ne asigurăm că nici măcar un fir de gălbenuș nu s-a strecurat nepoftit în albușul pentru bezea. Batem apoi cu mixerul la viteză mare albușurile până încep să se facă spumă. Când volumul a crescut și spuma este încă rară, începem să turnăm din zahăr pe rând continuând să mixăm. Adăugăm și sarea și amidonul și batem albușurile foarte bine, până când zahărul este topit și albușul devine ca o cremă consistentă care nu cade jos din vas chiar dacă l-am răsturna cu susul în jos. Punem într-o tavă mare hârtie de copt, și punem cu o lingură sau cu un șpriț cu formă de stea și le coacem timp de o oră jumate sau două la aproximativ 110 grade cu cuptorul întredeschis. Dacă vi se pare că focul este prea tare și bezelele își schimbă culoarea prea deodată, reduceți focul și lăsați cuptorul deschis. Dacă le luați prea deodată bezelele vor ieși în interior moi iar pe dinafară crocante. Dacă se usucă încet, vor fi ca și creta în interior. Cu toate că puneți amidon, nu vor fi făinoase pentru că nu puteți cantitate mare. Oricum au ieșit perfecte și delicioase! Este un desert rapid și ies foarte multe! Deci…să aveți poftă mare la bezele😀

bezele 1 bezele 2 bezele 3bezele 4bezele 5

 

3 gânduri despre „Bezele

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s