Dulce și-aromat

Fursecuri marocane Goriba

O altă rețetă delicioasă de fursecuri este aceasta luată tot de pe blogul Laurei Adamache. Mi-am făcut o listă a ceea ce doresc să gătesc de pe blogul eu😉 și nu numai! Aceste fursecuri sunt foarte aromate, crocante și ușor de preparat!

Pentru ele avem nevoie de:

  • 400 g făină albă
  • 200 g zahăr pudră
  • 40 g unt
  • 45 g ulei de floarea soarelui
  • 2 ouă
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de vanilie sau migdale
  • zahăr pudră pentru tăvălit fursecurile

Topim untul amestecat cu uleiul într-o cratiță și îl dăm la răcit. Batem ouăle cu zahărul până se topește zahărul și devin spumoase. Adăugăm treptat untul cu uleiul răcite și mixăm bine câteva secunde. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt, apoi esența de vanilie sau de migdale. Amestecăm bine cu mâna până se omogenizează totul. Rezultă o cocă mai sfărâmicioasă pe care o dăm la frigider pentru o oră (nu mai mult). După o oră s-a întărit suficient pentru a fi lucrată ușor.  Punem zahăr pudră într-o farfurie, facem biluțe cât o nucă pe care le turtim puțin, și le dăm prin zahăr pudră. Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coacem fursecurile la 170 grade aproximativ 15- 20 minute. Vor fi din nou niște fursecuri foarte aspectuase, cu crăpături specifice acestor fursecuri! Poftă bună😉 !

6 gânduri despre „Fursecuri marocane Goriba

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s