Dulce și-aromat

Spirale cu mere și stafide

Chiar acum savurez această rețetă delicioasă pe care am descoperit-o aseară pe Rețete ca la mama. Foarte delicioasă și aromată rețeta! Oricum o recomand mai ales că este toamnă și avem mere din belșug, și parcă ne parfumează casa cu aromă de toamnă din plin! Deci o facem astfel:

Pentru aluat:

  • 450 g făină
  • 1 ou
  • 40 ml ulei
  • 220 g iaurt
  • 1 praf sare
  • 1 zahăr vanilat sau esență de lămâie
  • un plic de 7-8 g drojdie uscată
  • ulei pentru uns aluatul

Pentru umplutură:

  • 3 mere curățate și tăiate cubulețe
  • 3 linguri stafide
  • 3 linguri zahăr
  • 1 lingură amidon
  • 1 linguriță rasă de scorțișoară
  • 1 gălbenuș pentru uns

Din toate ingredientele pentru aluat frământăm un aluat foarte bine omogenizat!. Ungem apoi castronul în care am frământat cu ulei și punem aluatul la crescut!

Între timp curățăm merele și le tăiem bucățele mici, pe care le călim într-o cratiță cu fund gros, împreună cu stafidele. Adăugăm zahărul în ele, iar când au lăsat apă mai adăugăm și lingura de amidon și mai dăm puțin într-un clocot. Adăugăm și scorțișoara și amestecăm bine. Dăm la o parte pentru răcit merele. Între timp după ce a crescut aluatul, întindem o foaie rotundă pe care o ungem cu ulei și o tăiem din centru spre exterior 8 petale pe care le împletim una peste alta (ca în fotografia de mai jos🙂 ). Mai lăsăm câteva minute la crescut, după care întindem o foaie dreptunghiulară. Întindem compoziția de mere pe foaie și o îndoim în trei pe lungime. Tăiem feliuțe late de 2 cm pe care le răsucim și le punem la copt într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungem spiralele cu un gălbenuș bătut cu puțină apă. Coacem spiralele primele 5 minute la 200 grade, iar apoi reducem la 160 grade. După ce s-au copt, le pudrăm cu zahăr, sau le putem glazura cu glazură de zahăr și lămâie (eu nu am mai avut răbdare să o fac). Oricum sunt delicioase și nu este greu de făcut! Mult spor🙂

Pe aici și degețele ajutorului meu de bucătar :)))

 

4 gânduri despre „Spirale cu mere și stafide

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s