Hobby

„Enciclopedia handmade”

Avem ceva colecție de cărți la care adăugăm titluri noi de fiecare dată când avem ocazia, dar pentru că ultimele comenzi sunt în România și încă mai ia timp până ajung la noi, am hotărât să fac eu însămi o cărticică pentru piticul meu din care să învățăm animalele și păsările. Este ceva simplu, perfect pentru vârsta lui de doi ani și cinci luni. Recunosc că mie mi-a plăcut să o fac, iar lui i-a plăcut tare mult când ne-am uitat în ea! Încă nu este gata, abia trei foi fiind completate. Oricum, lucrăm la asta.

Pentru a o confecționa avem nevoie de câteva voi A4 (preferabil colorate), un perforator, foi adezive, imprimantă, o ață mai lungă și două bucăți de foaie cartonată (preferabil tot cartonată), și o foarfecă.

Tăiem foile A4 fix în două pe lățime. Căutăm fotografii cu animale, plante, păsări sau cu ce dorim să învățăm pruncul, le printăm câte 9 pe foaia adezivă  (la opțiunea portofel este mărimea perfectă). Decupăm imaginile. Apoi perforăm paginile colorate pe margine, perforăm și foaia cartonată pentru coperți apoi le prindem una de alta cu un șnur sau cu o ață mai tare, colorată dacă se poate. Apoi lipim câte două sau câte trei imagini pe fiecare pagină! Este simplu și de efect asupra copiilor! 🙂 Și așa avem o enciclopedie personalizată…:D

 

Spor la învățat!

Anunțuri

6 gânduri despre „„Enciclopedia handmade”

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s