Ce avem la prânz?

Pui umplut

Deși pare o rețetă pompoasă și greu de realizat, este de fapt printre cele mai simple rețete, dar totodată este și potrivită pentru o masă deosebită! Poate fi preparată foarte ușor de începători în ale bucătăriei 🙂

Pentru ea avem nevoie de:

  • un pui
  • 200 g orez
  • 1 morcov
  • jumătate de ardei verde
  • o ceapă mică
  • o roșie decojită
  • ulei de măsline
  • două feliuțe de cașcaval (opțional)
  • condimente (fie folosiți condiment pentru pui, fie folosiți separat o combinație, de curry, praf de chimen, sare, piper, busuioc măcinat)
  • semințe de susan (opțional)

Puiul îl spălăm bine pe dinăuntru și pe dinafară și îl curățăm de tot ce pare că trebuie aruncat (partea din spate a lui trebuie tăiată pentru că e numai grăsime, curățăm penele sau alte impurități etc). Asta nu ar trebui să ne ia mult timp, în câteva minute fiind gata.

Deoparte curățăm și tocăm legumele cubulețe mici, călim puțin ceapa în ulei apoi adăugăm și restul legumelor la călit. Alături fierbem puțin și orezul, atât cât să se înmoaie puțin. După ce a scăzut apa, adăugăm legumele călite în el, sare și piper după gust și le amestecăm bine. Umplem puiul cu această compoziție de orez și legume. Este posibil să nu încapă tot, dar nu este nici o problemă. Așezăm puiul în tavă tapetată cu folie de aluminiu, iar ca să nu iasă umplutura din el, acoperim locul pe unde am băgat umplutura cu două feliuțe de cașcaval iar pe deasupra cu folie de aluminiu. Restul orezului îl punem în tavă pe alături de pui. Condimentăm puiul cu toate condimentele menționate mai sus, îl ungem cu ulei de măsline și împrăștiem puțin susan pe suprafața lui. Turnăm în tavă o cană de apă și dăm la cuptor pentru o oră jumătate la 180 grade. Dacă vedem că pielea se rumenește prea repede, mai reducem din temperatură, și eventual acoperim cu folie de aluminiu, dacă este prea rumenit la suprafață, dar în interior este încă crud. Din când în când putem să reungem suprafața puiului cu zeamă din tavă! Este delicios și simplu de făcut, iar timpul de preparare este de cam de 20 minute pentru umplutură. În timpul coacerii…ne putem relaxa liniștite! 😉 Mult spor!

 

 

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s