La ceai cu Creatorul

Ce este dragostea?

Definiția reală a iubirii este următoarea:

Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zăngănitor. Şi chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic. Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic. Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată. (1 Corinteni 13.1-8b).

Vrei să vezi dacă iubești cu adevărat pe cineva? Pune îl locul cuvântului dragoste numele tău și citește rândurile de mai sus gândindu-te la acea persoană. Faci tu toate lucrurile de mai sus pentru persoana pe care spui că o iubești? O iubești tu cu adevărat?

Gândește-te la Dumnezeu acum și pune numele tău în locul cuvântului dragoste. Citește din nou paragraful de mai sus cu numele tău în loc de cuvântul dragoste, și gândește-te la Dumnezeu! Îl iubești tu cu adevărat pe Dumnezeu? Faci lucrurile iubirii pentru El? Adevărata dragoste este atât de înaltă încât nu se poate măsura, atât de adâncă încât n-o putem înțelege prin logică, atât de statornică încât n-o putem defini prin sentimente, atât de dorit încât o putem stăpâni doar printr-o voință profundă și de neclintit de a iubi indiferent de ce s-ar întâmpla! Și nimic nu ne face mai fericiți decât dragostea față de aproape și mai ales față de Dumnezeu! Încercați acest lucru măcar pentru o zi și veți vedea o diferență în viața voastră! Iubiți doar pentru zi pe cineva de nesuportat și aplicați rândurile de mai sus într-un mod pur, nu firesc, și veți vedea cum dragostea mută munții!

Să aveți cu toții o zi de Duminică plină de DRAGOSTE.

Reclame

4 gânduri despre „Ce este dragostea?

  1. Mi-aduc aminte ca pe vremea cand nu eram inca casatoriti, citeam „Dragostea este indelung rabdatoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, ,, etc” in camera de camin a sotului meu. si am avut asa o strafulgerare :)) in timp ce le citeam si imi admiram iubitul cum prajea o tigaie de cartofi prajiti 🙂
    Mi-am dat seama ca in loc de cuvantul „dragoste” sta foarte bine numele lui, si m-a cuprins asa o recunostinta fata de faptul ca l-a adus Dumnezeu in viata mea.
    Un timp am avut printat textul acesta si pus pe usa. cum mergeam din chirie in chirie, a ramas pe undeva pe o usa. Sper ca i-a fost cuiva de folos.

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s