La ceai cu Creatorul

Roada Duhului

Este toamna, iar acest anotimp preferat al meu este cunoscut de toți ca fiind cel mai bogat. Se stâng fructele și legumele, se conservă totul, se pun la păstrat pentru iarnă! Toamna se văd copacii roditori și cei neroditori, cei care dau fructe bune, și cei care dau fructe sălbatice! Toamna reliefează în bogăția ei realitatea despre fiecare copac și despre „munca”lui de peste an! Dacă este măr vom culege mere bineînțeles. Dar există și meri nealtoiți care vor da rod sălbatic, acru, care nu poate fi folosit aproape la nimic. Fructele copacilor cumva reprezinta amprenta calității producției acestora. Vom vedea dacă avem copaci de calitate dacă dau roade de calitate, bineînțeles după îngrijirea corespunzătoare!

Cu toții știm de asemenea că plantele dau rod, nu-i așa? Dar câți dintre noi știm că și oamenii pot da rod? Probabil că puțini. Da și oamenii fac fructe. De fapt oamenii fac un fruct format din 9 felii cu gust diferit! Priviți ce ne spune cea mai credibilă și cunoscută Enciclopedie a omului:

Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.” Galateni 5:22-23, Noul Testament.

Am auzit pe mulți vorbim despre roadele Duhului în loc de Roada Duhului. Acest lucru este incorect dacă ne gândim mai profund. Când un copac are o mulțime de fructe nenumărate, dacă se ia unul din ele nu se cunoaște, iar copacul nu rămâne incomplet. Este tot un copac cu fructe. Dar dacă dintr-un singur fruct luăm o felie…fructul rămâne incomplet și se vede o schimbare în el!

 

Revenind la om, ca și creștini autentici noi trebuie să aducem Roadă pentru Hristos, pentru Cel despre care spunem că este Dumnezeul nostru. Nu trebuie să aducem roadci roadă. Deci fiecare creștin trebuie să aducă fructul neprihănirii format din cele nouă felii sublim de delicioase descrise mai sus! Dacă una din cele nouă felii lipsește din fructul nostru, acesta va fi incomplet și deci în loc să fim niște „copaci altoiți” vom fi „copaci care dau roade stricate”. Toate cele nouă felii se țin una de alta, cumva se completează una pe alta. Nu poți fi bun cu adevărat și sincer dacă nu iubești. Nu poți iubi fără a fi bun, sau blând, sau fără să te înfrânezi de dragul lui Dumnezeu. Nu poți fi blând dacă nu ai răbdare! Fiecare felie din Roada Duhului este la fel de importantă și prețioasă. Un creștin nu se poate lipsi de nici una din aceste felii divine din Roadă!

Este o luptă continuă să aducem o astfel de Roadă. Uneori vom răni câte o felie, sau două, sau uneori poate că vom fărâmița tot Fructul! Dacă Adam și Eva au avut un fruct oprit, noi avem un fruct din care putem să gustăm din belșug, și chiar să-l producem noi prin puterea Duhului lui Dumnezeu! După cum spunea și apostolul Pavel mai sus „împotriva acestor lucruri nu este lege”. Și nici nu are de ce să fie lege. Dacă toți am fi buni și iubitori și înțelegători și credincioși ….unii cu alții legea nu ar mai avea ce condamna. Lumea noastră ar fi una perfectă, minunată!

La toți toamna vieții va scoate Roada la iveală. Fiecare din noi, fie că suntem atei, creștini sau altceva, fie că noi credem sau nu în Dumnezeu, ne vom înfățișa înaintea Lui cu o Roadă! Cu siguranță că nu putem să ne arătăm în Fața Sfințeniei lui cu o Roadă stricată, sau fără vreo felie! Cum putem aduce Roadă bună? Perseverând zi de zi în ascultare de Dumnezeu, învățând din Cuvântul său Biblia ce trebuie să facem.

Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poartă întotdeauna în carul Lui de biruință în Hristos și care răspândește prin noi, în orice loc, mireasma cunoștinței Lui”. 2 Corinteni2:14, Noul Testament.

Cu toții putem aduce două feluri de roade: Fie Roada Duhului, fie roadele firii, care sunt: „preacurvia, curvia, necurăția, desfrânarea, închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînțelegerile, dezbinările, certurile de partide, pizmele, uciderile, bețiile, îmbuibările și alte lucruri asemănătoare lor. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri nu vor moștenii Împărăția lui Dumnezeu.” Galateni 5:19-21, Noul Testament.

Putem alege ce fel de roadă vrem să aducem: Cea a Duhului, sau cea a firii noastre! Suntem proprii arbitrii în decizia noastră privind veșnicia! Noi alegem calea într-acolo!

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” Ioan 3:16 Noul Testament

Tu ce fel de roadă aduci?

 

Anunțuri

2 gânduri despre „Roada Duhului

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s