Acești brăduți de ciocolată sunt absolut delicioși! De fapt sunt printre cei mai delicioși biscuiți pe care i-am gustat! Sunt o explozie de arome, astfel încât nu știi pe ce să-ți îndrepți atenția: aroma de portocală, de rom, sau de ciocolată? Oricum îi recomand cu drag. Rețeta o am de aici, un site într-adevăr pe gustul meu 🙂 Sunt chiar simplu de preparat și eu zic că merită! Dacă nu aveți formă de brăduț, puteți să-i faceți ce formă doriți 😀
Avem nevoie de:
- 125 g ciocolată amară
- 200 g migdale (sau alune de pădure decojite)
- 1 linguriță cacao
- 2 linguri făină
- 2 albușuri medii
- 100 g zahăr
- 2 linguri brandy (sau esență de rom)
- coaja de la o portocală întreagă
- un praf de sare
- iar pentru decor avem nevoie de 60 -70 g ciocolată amăruie topită
- biluțe colorate din zahăr 🙂
Topim ciocolata la bain-marie și apoi o lăsăm să se răcească 1-2 minute. Adăugăm migdalele (eu am folosit alune) măcinate puțin mai grunjos, cacaua, făina și cele două linguri de esență de rom. Omogenizăm totul bine. Mixăm albușurile amestecate cu sarea până se fac bezea, adăugând treptat zahărul și coaja de portocală. Adăugăm apoi jumătate din amestecul de ciocolată în bezea și omogenizăm, apoi adăugăm și cealaltă jumătate și omogenizăm bine. Va ieși un aluat extrem de lipicios și moale pe care îl dăm pentru două- trei ore la frigider. Partea puțin mai complicată vine acum, când după ce aluatul s-a odihnit, îl luăm și îl punem pe o foaie de copt bine înfăinată. Punem și deasupra aluatului o foaie de copt și întindem cu sucitorul o foaie 1-1,5 cm. Luăm apoi forma de brăduț, o înmuiem în apă, apoi în zahăr, și tăiem câte un fursec pe care îl luăm direct cu forma și îl punem într-o tavă de copt tapetată cu făină. Ca să se desprindă ușor de unde am întins aluatul, trebuie ca planul de lucru să fie super bine înfăinat! Oricum după ce am terminat de tăiat toți brăduții (nu vă speriați, nu este greu 🙂 ci doar amuzant), îi lăsăm la uscat la temperatura camerei (eu i-am lăsat o noapte). După acest timp, îi dăm la copt în cuptorul preîncălzit la 220 grade, pentru trei minute. Îi lăsăm apoi la răcit în tavă, după care îi presărăm cu ciocolată topită și ornăm cu bomboane colorate! Eu spun că merită prepararea lor. Nu vă speriați, nu ia timp de preparare mai nimic. Doar trebuie să lăsăm aluatul liniștit 🙂 și apoi biscuiții la uscat! Dar între timp noi putem să ne relaxăm ca niște gospodine harnice, la o ciocolată caldă 🙂 cu o carte în mână 😉
astazi ti-ai propus sa ne termini cu dulciurile?!?!!? ma omori cu zile! cum sa tin dieta cand tu ne arati ceva asa delicios!!!???!!!!
😀 😀 😀 păi..lasă și tu dieta de Crăciun deoparte! Apoi o iei iar :)) Unul- doi biscuiți nu strică :)))
arata minunat! are dreptate , Antoaneta….ne distrugi :)) bine ca nu-s la dieta :)))dar totusi, am probleme cu fierea si incerc sa ma abtin…
:)) Așa o prăjiturică nu strică 😉