Ce avem la prânz?

Turkey a la King

Această rețetă am gustat-o pentru prima dată la prietena mea Kathy și mi s-a părut super-delicioasă! Este o rețetă de origine Americană și după cum spunea și Kathy este perfectă pentru left overs. Deci dacă aveți friptură de pui, curcan, rață, gâscă….rămasă, este perfectă pentru Turkey a la King. Rețeta asta o dedic Ralucăi, o dulce prietenă, care știu că are un timp limitat la capitolul gătit , și la care m-am gândit când am gătit-o🙂.

DSC09975

Avem nevoie de:

  • carne de pasăre rămasă de la friptură (făcută la cuptor)
  • un cub knorr cu aromă de pui
  • smântână
  • apă
  • o lingură rasă de făină albă (opțional)

Răsfirăm în bucăți mici carnea de pasăre (o luăm de pe os) într-o cratiță. Separat fierbem cubul knorr cu o cană de apă, pentru două trei minute. Adăugăm apoi adăugăm această supă în cratița în care avem carnea răsfirată. Adăugăm și smântână cât să acopere carnea și dăm la fiert la foc mic. Dacă dorim un sos puțin mai consistent dăm puțin oala la o parte și adăugăm o lingură de făină albă în ploaie, amestecăm bine, apoi mai dăm pentru 10 minute mâncarea la foc foarte mic, amestecând din când în când. Potrivim de sare și piper, și opțional putem pune bucățele de coajă de portocală uscată.  Sosul nu trebuie să iasă gros, ci doar ca o smântână mai groasă. Este delicioasă și simplu de gătit😀

Fără titlu

 

2 thoughts on “Turkey a la King

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s