Dulce și-aromat

Pâine Floarea soarelui

Această idee am luat-o de aici, și recunosc că a ieșit o frumusețe! Păcat că nu am avut aparatul să o fotografiez clar și pe etape, așa că voi folosi poza sursei pentru etape, și poze făcute cu camera de la laptop cu rezultatul final la mine. Deci fotografiile nu vor fi cine știe ce clare. Dar cum se rezolvă problema cu aparatul, refac fotografiile și le postez mai clare. La această rețetă de fapt forma pâinii este deosebită, este în formă de floarea soarelui. Este foarte simplu de făcut, și de efect! Mai ales copiii vor fi încântați de această „floare”. Micul G. a fost de-a dreptul încântat!

Pentru pâine avem nevoie de:

  • 500 g făină albă
  • 200 ml apă
  • un ou
  • două linguri zahăr sau miere
  • un plic de drojdie uscată
  • sare
  • 100 ml ulei de măsline
  • un ou pentru uns
  • mac (opțional)

Amestecăm cca 100 g făină cu zahărul,sarea, drojdia și apa călduță și lăsăm pentru 10 minute la dospit. După această perioadă, adăugăm oul și amestecăm bine, apoi adăugăm restul de făină și frământăm. Dacă vi se pare puțin prea tare aluatul, mai punem puțină apă. Acest lucru diferă de la făină la făină acest lucru. După ce am încorporat toată făina, adăugăm uleiul de măsline și frământăm până se absoarbe totul aluatul. Va ieși un aluat nelipicios, elastic și ușor de prelucrat. Lăsăm la crescut la un loc călduț și ferit de curent până se dublează volumul. După ce a crescut, tapetăm o tavă mare cu hârtie de copt, apoi împărțim aluatul în 9 părți. 5 din ele trebuie să fie mai mari, și 4 mai mici. (părțile mici aveau cam 80 g), Apoi facem patru foi mari și patru mici. Foile mai mari le ungem puțin cu ulei și le punem una peste alta. Le tăiem ca în imagine și aducem colțurile pe rând spre margine. Punem și foile mici după aceeași procedură în mijlocul florii mari, apoi în mijloc punem bucata de aluat rămasă. Ungem floarea cu oul bătut cu puțin zahăr, apoi punem mac în mijlocul ei și o dăm la copt. O punem în cuptorul rece, apoi dăm drumul la cuptor la 160 g (floarea va crește în timp ce ce încinge cuptorul). O lăsăm la copt cca 20 – 25 minute😀 Imaginile sunt mult mai clare.

DSCF0854 DSCF0855 DSCF0859 DSCF0861


Image220

65810_401539359934791_83923301_n

Sursă foto cu indicații aici

5 gânduri despre „Pâine Floarea soarelui

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s