Știați că...?

Cum cumpărăm online

Sunt doar câțiva ani de când am avut pentru prima dată curajul să cumpăr online. De altfel această industrie virtuală s-a dezvoltat tot mai mult în ultimii ani, și se pare că ia amploare din ce în ce mai mult. La început am fost reticentă cu privire la comenzile online, deși plata era la domiciliu, și nu prin card. Și acum sunt încă îndoielnică atunci când vine vorba de plata cu cardul în unele cazuri, și sincer, o singură dată am plătit cu cardul personal la cumpărăturile online. De pildă prima mea achiziție de astfel a fost un pc online.  Aș vrea să discutăm avantajele și dezavantajele acestui gen de cumpărături făcute la domiciliu.

Avantaje:

  • Internetul în domeniul magazinelor este ca o piață uriașă, cu posibilități extrem de mari de a găsi exact ce cauți și de a cumpăra exact ce dorești
  • Poți compara prețurile de la mai multe magazine astfel încât un magazin e posibil să aibă o ofertă, iar altul să nu aibă la același produs. Bineînțeles că vei cumpăra de unde este oferta!
  • Este comod, nu cari pungi, nu mergi prin magazine, poți cumpăra chiar și pe o vreme ploioasă și noroioasă fără să ieși din casă.
  • Clienții fideli primesc reduceri, pentru anumite comenzi primești transport gratuit
  • Poți citi chiar și părerile celor care deja au cumpărat produsul de la comentarii, forumuri etc
  • Este aproape imposibil să nu găsești ceea ce cauți, indiferent ce lucru dorești să cumperi.

Dezavantaje:

  • Deși fiecare site are o descriere amănunțită, nu poți atinge și verifica obiectul. De pildă router ar fi mai bine dacă l-ai putea proba (totuși în general dacă lucrurile cumpărate sunt noi, riscurile ca ele să fie defecte este minim)

  • Dacă primești lucrul și nu ești mulțumit de el, vei dori să-l trimiți probabil înapoi. Asta de cele mai multe ori te costă pe tine, plus că trebuie să dai explicații de ce returnezi obiectul cu pricina.

Deci se merită să cumpărăm online? Dacă stăm să calculăm avantajele în fața dezavantajelor, eu cred că merită. Și eu am mai comandat produse care apoi le-am returnat, dar în general magazinele online dau dovadă de seriozitate. Important este să fim atenți la descrierea produsului, și să ne informăm din mai multe surse privind calitatea lui. În rest este o chestiune de încredere și bineînțeles de așteptările personale ale fiecăruia.

images

 

sursa foto aici

Reclame

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.