Ce avem la prânz?

Budincă din piept de pui

Această rețetă o am dintr-o revistă veche de Practic în bucătărie! Este delicioasă și foarte simplu de gătit!🙂 Potrivită pentru copii și pentru cei care țin diete.

  • 1 piept și jumătate de pui
  • 50 – 60 g pesmet
  • 150 ml.lapte
  • 4 ouă mari
  • puțină sare
  • piper

Dezosăm pieptul de pui, și îl dăm prin blender sau prim mașina de tocat carne până se face pastă. Separăm gălbenușurile de albușuri. Batem gălbenușurile cu sare și piper și le turnăm peste pasta din piept de pui. Adăugăm în această compoziție pesmetul și laptele și omogenizăm totul foarte bine.  Batem albușurile spumă tare și le încorporăm în compoziția cu piept de pui, omogenizând bine.  Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt (sau o ungem cu unt și o tapetăm cu pesmet), după care turnăm compoziția din piept de pui și o nivelăm bine. Dăm la cuptor la 170 grade pentru aproximativ o oră, sau până budinca devine rumenă pe deasupra. Când e coaptă se scoate din cuptor și se lasă în tavă cel puțin încă 10 minute.  Indicații: Budinca se taie rece în felii de 1 – 1,5 cm. Poate fi servită ca aperitiv alături de măsline negre, sau ca fel principal în combinație cu delicioșii cartofi franțuzești însoțiți tot de măsline negre. Este o masă delicioasă și sănătoasă chiar și pentru copii mici de la 1 an în sus!

DSCF1161 DSCF1163 DSCF1167

5 thoughts on “Budincă din piept de pui

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s