Ce avem la prânz?

Cartofi feliați la cuptor

Am văzut ieri rețeta aceasta pe FaceBook și mi s-a părut delicioasă! Am adaptat-o însă după propriul gust și recunosc că au ieșit minunați. Și sunt extrem de simplu de preparat! Deci să începem! Avem nevoie de:

  • Cartofi (în funcție de numărul de porții dorite)
  • Sare
  • Oregano, rosmarin
  • Pesmet
  • Unt
  • Puțin ulei de măsline
  • Felii de șuncă sau baicon
  • Praf de usturoi

Curățăm cartofii și îi spălăm bine. Îi feliem în felii de 2-3 mm grosime, dar nu îi tăiem până la bază, ci lăsăm un cotor netăiat. Pentru a ne fi mai ușor, îi punem între două linguri, iar cuțitul se va opri la timp. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și o ungem cu ulei de măsline, apoi punem cartofii cu feliuțele în sus. Îi dăm la cuptor pentru un sfert de oră, până se deschid puțin feliuțele. Amestecăm pesemetul cu praful de usturoi, oregano, rosmarin și sare. Ungem cu o pensulă cartofii cu ulei din tavă și apoi turnăm peste fiecare cartof din amestecul de pesmet. Punem bucățele mici de baicon sau șuncă între feliile cartofilor, punem câte un cub de unt pe fiecare cartof și mai dăm la cuptor pentru 25 de minute, până se rumenesc puțin deasupra! Se servesc ca și garnitură la friptură, sau simpli!

DSCF1347 DSCF1350 DSCF1351 DSCF1352

7 gânduri despre „Cartofi feliați la cuptor

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s