Uncategorized

Mâncarea fast food

Nu știu câți dintre voi preferă produsele fast food. Se spune despre ele că sunt nesănătoase, neconsistente…și în general nu sunt tocmai recomandarea medicului. Și totuși nu toate produsele fast food sunt dăunătoare, așa cum ar părea! Soțul meu lucrează în prelucrarea cărnii de pasăre de mai bine de zece ani. Cred că toată lumea a auzit de șaorma sau ghiropita. De fapt am observat că ghiropita din România este cu mult diferită de rețeta originală. O ghiropita adevărată nu are niciodată în ea salată de varză sau carne de miel (excepție făcând ghiropita turcească). În Grecia ghiropita are ori carne de porc, ori carne de pui. Vestea bună este faptul că acest fel de mâncare fast food este nu doar delicioasă ci și mai sănătoasă! De ce? Pentru simplul fapt că pentru a pregăti o ghiropita avem nevoie de utilaje fast food diferite. Aparatul unde se pune Kebabul (ghiro-ul) coace carnea încet, deci nu este prăjită în ulei! Unele kebaburi pot atinge și greutatea de 80 kg! De obicei în acest tip de mâncare este proaspătă (nu stătută și reîncălzită). Condimentele sunt diverse, iar gustul ghiropitei în general este dat de sosul folosit: sos de maioneză, tzatzichi….
Uneori ne-am dori să deschidem o șaormerie cu gusturi grecești, diferite de cele românești sau turcești. Am bătut internetul pentru utilajele necesare și prețul acestora și am ajuns la concluzia că nu necesită o investiție foarte mare! Utilaje de acest fel am găsit aici. De fapt acest magazin au tot ceea ce este necesar pentru mâncarea fast food! Am rămas uimiți de diversitatea de „intrumente” folosite în industria fast food-ului. Poate nu ne hrănim zilnic din fast food-uri, dar din când în când merge savurată câte o gustare rapidă de acest gen! Ce spuneți? Ne apucăm de afaceri? 😉 Pentru mai multe informații puteți intra pe acest site unde găsiți toată gama de unelte necesare deschiderii unui fast food bine echipat! 🙂 Deci din când în când…vă recomand și unele rețete fast food!

Reclame

4 gânduri despre „Mâncarea fast food

  1. problema fast foodului este ca multe produse se cumpara congelate, si apoi sunt prajite pe loc, in 5min. Pe cand o shaowrma, cum spui tu facuta, cu salate si fara cartofi prajiti, este chiar o masa completa.

    1. Da, asta înseamnă din păcate hrănire în masă! 😦 Cel mai bine și sănătos este să ne hrănim acasă 🙂 Dar când vrem să ne obrăznicim…așa o dată la o vreme…merge și un fast food 🙂

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s