Dulce și-aromat

Tartă cu dulceață de caise și nucă

Astăzi am văzut această rețetă aici, și mi s-a părut delicioasă! Și cum aveam și eu uitate câteva borcane de dulceață de caise, le-am scos la iveală pentru o tartă apetisantă! Este foarte simplu de preparat și de efect!

DSCF1873

Pentru blat avem nevoie de:

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 ou
  • puțină sare

Pentru umplutură:

  • 500 g dulceață de caise sau piersici
  • 100 g nucă măcinată mai grunjos
  • 50 – 70 g stafide

Pentru uns:

  • un gălbenuș
  • 2 linguri lapte dulce

Într-un bol punem făina cu untul tare, oul, sarea și zahărul și frământăm bine un aluat potrivit, care nu se lipește de mâini. Dacă este prea moale, mai adăugăm puțină făină și frământăm iar. Dăm aluatul la frigider învelit în folie alimentară pentru aproximativ 40 minute. Întindem apoi o foaie rotundă pe masa înfăinată, pe care o punem în tavă pe foaie de copt.  Punem dulceața amestecată cu nuca și stafidele, lăsând cam 4 cm marginile foii de aluat libere. Pliem apoi pe margine foaie și ungem cu gălbenuș bătut cu lapte. Punem la copt la 160 grade până devine aurie. Se servește rece! Poftă bună🙂

Fără titlu

DSCF1879 DSCF1881 DSCF1885

6 thoughts on “Tartă cu dulceață de caise și nucă

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s