Dulapul cu arome

Tartă cu fructe și caramel

Ne-am delectat cu această rețetă acum vreo săptămână dar nu am apucat să o postez! Recunosc că a ieșit super delicioasă și s-a terminat foarte repede😀 În principiu tarta este mai ușor de preparat decât pare, deci o recomand chiar și începătorilor! Caramelul, dacă vi se pare prea complicat, îl puteți cumpăra și din comerț. Dar și făcut în casă este foarte simplu. Deci începem!

DSCF1790

  • ©      250 g făină
  • ©      50 g zahăr
  • ©      125 g unt
  • ©      Un ou

Pentru umplutură:

  • ©      125 g zahăr
  • ©      300 g frișcă bătută
  • ©      Căpșuni (sau alte fructe – ca zmeură, mure, afine…)
  • ©      Ciocolată rasă

Se amestecă zahărul cu făina, oul  și untul și se face un aluat omogen. Ungem o tavă de tartă cu margarină și o tapetăm cu făină și întindem o foaie astfel încât să acoperim și marginile tăvii. Dăm la copt până blatul devine auriu. După ce s-a copt, așteptăm să se răcească bine, apoi așezăm fructele peste blat. Pentru caramel se pun la topit la foc mic 125 g zahăr. După ce s-a caramelizat ușor, stingem cu 250 ml smântână sau frișcă lichidă. Așteptăm până se topește tot zahărul în smântână pentru a se forma un caramel. Dacă mai este necesar mai adăugăm 50 ml smântână și omogenizăm pe foc mic. Ideea este ca atunci când mestecăm pe fundul cratiței cu fund dublu, caramelul să nu se lipească de oală, ci să fie cremos.  Lăsăm caramelul să se răcească, după care îl turnăm peste fructele din tartă. Pe deasupra punem frișcă și ciocolată rasă. Se dă la rece pentru cel puțin 3-4 ore, sau peste noapte. Se consumă cu multă poftă…și cu un pahar de apă rece🙂

Fără titluDSCF1781 DSCF1793 DSCF1804

 

Vă recomand http://www.cosmopolitan.ro/

7 gânduri despre „Tartă cu fructe și caramel

      1. Eșecurile ne-ndrumă să găsim soluții și căi de bun augur…eu, una, cred în asta…
        Felicitări, se vede că gătești cu dragoste și pasiune! Gastronomia adevărată e arta trecută prin simțul mâinilor, puterea sufletului și cântecul inimii! Tot respectul, Flori de Mandarin! Cu drag înainte!
        O seară minunată, o săptămână pe măsură!

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s