Biblioteca minunată

Agnes Grey – Anne Bronte

DSCF2283

Cine nu a auzit de surorile Bronte și de operele lor literare? Fiecare are stil propriu de a scrie, inteligent, subliniind cele mai fine trăsături ale personalității umane.

Anne Bronte, autoarea romanului Agnes Grey are un stil propriu și unic în literatură. Epoca victoriană este prezentată cu defectele și calitățile ei. Societatea sofisticată, în care rigorile bunelor maniere puteau fi încălcate de cei bogați, dar trebuiau respectate cu strictețe de nobilii mijlocii este descrisă într-un mod simplu, plăcut, autentic.

Agnes Grey, protagonista romanului cu același nume, este o tânără guvernantă, a cărei viață se complică din momentul în care trebuie să-și pună în practică toate cunoștințele dobândite. Provenind dintr-o familie săracă, Agnes decide să plece ca guvernantă la familia înstărită a unui negustor pentru a educa moștenitorii acestuia. Deși pare o muncă simplă și plină de satisfacții la început, Agnes Grey își dă seama foarte repede că a fi guvernană nu înseamnă independență și autoritate, ci exact opusul. După două încercări nereușite în parte de a fi o guvernantă de succes, lucrând pentru două familii înstărite, Agnes își deschide propriul pension împreună cu mama ei, care din fericire are mult mai mare succes.

Agnes Grey este reprezentant femeii inteligente și modeste, cu caracter moral impecabil, care încearcă să se remarce în societate prin calitățile de care dispune, deși resursele materiale îi lipsesc. Dragostea pentru frumos, sinceritatea, bunul simț și sinceritatea fac din Agnes o femeie puternică, gata să reușească în viață singură, sau cu ajutorul unui partener iubitor.

Recomand cartea cu mare drag. O puteți găsi aici într-o variantă cartonată foarte calitativă.

Reclame

11 gânduri despre „Agnes Grey – Anne Bronte

      1. Stiu…le tot urmaresc la reducere sa pot sa le cumpar pe toate cele care imi lipsesc.

    1. În ultimul timp mă umplu ca o căpușă cu literatură :)) atât cât am ocazia, pentru că nu pot căra cu mine prea multe cărți! După aceea iar o pauză până vin iar în țară! Am mai citit o serie, dar nu am apucat încă să le pun pe blog…știi tu cum e când ai examene! 🙂 Dar urmează…;)

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s