La ceai cu Creatorul

Furtuna din Moldova – natura s-a dezlănțuit

O zi obișnuită, luminoasă și senină dimineața. Ici și colo câte un norișor pufos decora cerul și câte o briză caldă ademenea la visare…așa a început ziua de 9 iunie 2013. Spre amiază norii au umplut cerul, dar nu amenințător, ci mai degrabă păreau niște ciucuri pufoși atârnând de perdeaua cerului. Ici și colo se vedeau spărturi albastre din care se furișau raze timide de soare. Așa a continuat să fie ziua până pe la ora cinci după amiază când deodată natura a început să se agite. Dinspre munți se ridicau aburi negri și furioși întunecând atmosfera. Dacă te uitai spre nord nu vedeai decât negură furioasă, amenințătoare. Dacă în schimb te uitai spre est, cerul era senin, ici și colo câte o pătură străvezie de nori răsfirându-se. Deodată a început furia! Vântul bătea speriat în toate direcție formând mici vârtejuri. Picuri mici și mari de ploaie străpungeau aerul greu! Foșnetul naturii pătrundea totul în jur și bobițe de gheață cât mazărea loveau hotărât tot ce întâlneau în cale! Timp de patru zeci de minute a părut că cerul furios s-a coborât pe pământ și trăsnește tot ce găsește în cale! Suficient timp cât să sperie oamenii și să lase pagube în urmă! Nu credeam că o să văd zăpadă în iunie, dar se pare că am văzut-o și pe asta! Prin îndurarea lui Dumnezeu însă recoltele au scăpat nevătămate, dar păsările care nu s-au adăpostit la loc înalt, s-au înecat! Nu mai era mult și șuvoiul coborât de pe munți pătrundea și în locuințe!

Este pentru prima oară când văd natură așa furioasă în România. Am mai trăit o asemenea experiență în Grecia acum doi ani, când Marea Egee a spart portul cu valurile ei puternice. Am mai văzut inundații mari când eu eram doar un copil. Îmi amintesc trunchiuri de copaci, haine și lucruri cum pluteau pe Râul Suceava în jos, iar lumea disperată încerca să facă diguri! Dar așa furtună rapidă și de efect n-am văzut! Asta dovedește încă o dată cât de puternic Dumnezeu avem, și că dacă și-ar întoarce fața doar o clipă de la noi, totul ar fi distrus!

Culmea, jumătate de km mai încolo de casa noastră, abia dacă a picurat! Și totuși în bunătatea Lui, Dumnezeu ne-a ocrotit și de data aceasta! Asta dovedește că nici o zonă nu este ferită de pericolul furtunii: nici măcar frumoasa Bucovina!

DSCF2933 DSCF2935 DSCF2938

Reclame

4 gânduri despre „Furtuna din Moldova – natura s-a dezlănțuit

  1. Îmi amintesc de poporul lui Israel când erau în ținutul Gosen. Atunci când urgiile au venit asupra egiptenilor, ținutul Gosen a fost protejat de Dumnezeu. Dumnezeu îngăduie uneori multă suferința și în viața copiilor Săi însă este încurajator faptul că El nu îngăduie peste puterile lor și le promite că le va fi alături până la sfârșit. O zi frumoasă.,Flori!

  2. Asa ceva e greu de inchipuit.Chiar vorbeam odata cu sotul meu ce des se abate cate un prapad asupra Moldovei in ultimii ani.La noi, la Rm. Valcea se intampla rar ,pentru ca orasul este mai adapostit intre dealuri iar raurileOlt si Olanesti, care trec prin oras, chiar pe aproape de mine, sunt indiguite.Dumnezeu sa va aiba in paza! Si pe noi, ca nu se stie niciodata.

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s