Ce avem la prânz?

Orez prăjit

Această delicioasă rețetă este nu doar rapidă dar și sănătoasă. O putem adăuga ca garnitură la rețeta de piept de pui cu susan. Rețeta este din nou inspirată de pe e-Rețete.

DSCF3945

Avem nevoie de:

  • 150 g orez lung (basmati)
  • 2 morcovi
  • 2 pumni de mazăre congelată
  • 1 ceapă medie
  • 4 căței usturoi
  • 2 ouă
  • 50 ml sos de soia
  • ½ linguriță ulei de susan
  • 2 linguri de ulei

Orezul se fierbe cu sare, iar după ce este fiert se scurge de apă. Îl clătim cu apă rece și îl scurgem foarte bine. Se iaie morcovul cubulețe foarte mici. Tocăm și ceapa și uturoiul. Batem și ouăle. Încingem wok-ul și adăugăm uleiul apoi legumele și mazărea. Se prăjesc la foc mediu cam trei minute. Nu trebuie să fie moi prea tare. Se adaugă oul peste legume și amestecăm repede pentru a se desface oul în bucățele mici formându-se mici jumări. Adăugăm orezul și mai ținem cam 1-2 minute pe foc. Luăm apoi mâncarea de pe foc și adăugăm sosul de soia și uleiul de susan și amestecăm bine până se colorează urezul uniform. Se servește ca garnitură la piept de pui (sau după imaginație). Puteți folosi și orez rămas de la altă mâncare în prealabil. La momentul preparării nu am avut mazăre în casă (de asta nici în imagini n-o să apară😀 )

DSCF3944

DSCF3950

3 gânduri despre „Orez prăjit

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s