Biblioteca minunată

Cele 10 porunci pentru părinți – Ed Young

DSCF4401

Cred că fiecare părinte ajunge câteodată la dilema: oare mi-am crescut cum trebuie copii? Sau am procedat bine în disciplinarea și educarea lor? Sau …oare cu ce am greșit în educația lor de au ajuns așa copiii mei? Resursele materiale nu reprezintă factorul principal în educarea copiilor noștri, și de multe ori nici cantitatea mare de informație pe care încercă să o furnizăm copiilor noștri.

Ed Young ne ajută să vedem 10 puncte importante care trebuiesc respectate în creșterea copiilor noștri, și care ne ajută să nu dăm greș! Recunosc că la început citind titlul mi s-a părut puțin cam ermetic și simplist: doar 10 porunci? Într-o zi normală petrecută cu copilul meu trebuie să-i fac observație de cel puțin 20 de ori să nu facă una ori alta! Cartea a fost o provocare pentru mine și conținutul ei mi-a schimbat percepția despre multe lucruri!

Scrisă într-un limbaj simplu și pe înțelesul absolut tuturor părinților, „Cele 10 porunci ale părinților” prezintă 10 principii importante pe care nici un părinte nu ar trebui să le treacă cu vederea. Care este diferența dintre disciplină și pedeapsă? Ce fac părinții stil „bufet” și de ce odraslele noastre uneori au un comportament sălbatic? Cum aplicăm educația corectă raportându-ne și la personalitatea copiilor? Poți fi autoritar cu copilul tău și totodată și  prieten bun cu el? Dacă disciplinăm copiii, care este cea mai bună metodă?

Sunt multe întrebări care ne stau în minte ca părinți iar cartea dă răspunsurile care pe mine m-au mulțumit! Cred că această carte este perfectă pentru orice părinte. Deși are stil american, și bineînțeles stilul de viață la care s-a raportat autorul este legat de cultura americană, principiile pot fi aplicate și în cultura europeană cu ușurință. În principiu se discută despre cum:

  1. Să-ți întemeiezi o familie funcțională
  2. Să-ți iubești copii într-un mod autentic
  3. Să fii un model moral
  4. Să dai învățătură copiilor tăi
  5. Să petreci timp cu copiii tăi
  6. Să-ți disciplinezi copiii
  7. Să-ți încurajezi copiii
  8. Să oferi stabilitate și protecție copiilor tăi
  9. Să vorbești despre sex cu copiii tăi (unul din cele mai interesante capitole)
  10. Să nu fii un părinte pasiv

Autorul este tatăl a trei copii adulți, care au devenit adevărați lideri de succes în comunitățile în care activează. Scrisă de un tată de succes, cartea merită citită și luată ca un mic ghid atunci când ne aflăm în crize de idei de educare sau când suntem frustrați de vreo decizie eșuată legată de copii noștri.

„Cele 10 porunci pentru părinți” de Ed Young o găsiți aici de cumpărat. Eu zic că merită citită nu doar de cei care au copii, dar și de cei care intră des în contact cu ei: educatori, lideri, învățători, profesori etc.

 

Anunțuri

Un gând despre „Cele 10 porunci pentru părinți – Ed Young

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s