Biblioteca minunată

Talentul nu este suficient

John C. Maxwell este unul din autorii mei preferați. Fondatorul organizației EQUIP de formare a liderilor din întreaga lume, oferă publicului mondial prin fiecare carte a sa noi comori, noi informații prețioase prin care orice persoană își poate îmbunătăți viața și poate atinge performanțe înalte. Ideea cărților lui se bazează pe oameni ca resurse și ca persoane care pot face ceva pentru o schimbare în bine. Pornește de la faptul că orice om nu trebuie să fie static, să se blocheze la un anumit nivel al existenței, ci să tindă în a păși spre cele mai înalte culmi ale abilităților și talentelor umane.

DSCF4751

„Talentul nu este suficient” – este o carte care mi-a îmbunătățit modul de a mă raporta la mine însămi și la ceilalți din jur. Talentul este la fel de comun ca cei doi ochi. Orice persoană are un talent anume, dacă nu chiar mai multe. Din păcate însă doar puține persoane se evidențiază prin productivitatea și strălucirea talentului lor. De ce oare nu toate persoanele pot ajunge  în top dacă toți au talent? Cum se facă că doar unii pot ajunge sus, în timp ce alții nu?

Talentul este ceva care de multe ori este risipit.  El este doar o flacără care arde în fiecare om, însă fiecare flacără trebuie să fie întreținută de anumiți factori: carburant, oxigen, mâna omului, condițiile exterioare etc. John C. Maxwell stabilește cele 13 legi prin care poți ajunge la maximul tău potențial folosindu-ți talentul:

 1. Încrederea îți consolidează talentul
 2. pasiunea insuflă energie talentului
 3. Inițiativa îți energizează talentul
 4. Concentrarea îți direcționează talentul
 5. Pregătirea îți poziționează talentul
 6. Exercițiu îți șlefuiește talentul
 7. Perseverența îți susține talentul
 8. Curajul îți testează talentul
 9. Disponibilitatea de a învăța îți dezvoltă talentul
 10. Caracterul îți protejează talentul
 11. Relațiile îți influențează talentul
 12. Responsabilitatea îți întărește talentul
 13. Munca în echipă îți multiplică talentul

Cu o bibliografie bogată, ani de experiență în spate de a forma lideri de succes, autorul ne învață pas cu pas cum talentul nostru este doar un început de succes în viață, o șansă pe care majoritatea o pierd sau o risipesc. Talentul strălucește în fiecare persoană doar în momentul în care aceasta se concentrează  asupra lui și muncește sincer și disciplinat în construirea vieții pas cu pas, gândind pozitiv.

Aș spune că recomand această carte oricărui muritor. Cred că orice om se poate regăsi la un moment în dat în această lucrare, și oricine va găsi o soluție pentru discrepanțele vieții vizavi de talent. Cartea o găsiți aici. Lectură plăcută 🙂

Anunțuri

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s