Ce avem la prânz?

Piept de pui cu usturoi și nucă

Dacă nu aveți chef de gătit azi vă înțeleg. Afară este așa soare și frumos…iar natura parcă ne îmbie la plimbare și contemplare. Dar totuși foamea nu o putem evita, și deci pentru azi propun un meniu foarte simplu și rapid, dar consistent și sănătos! Că tot vine iarna și trebuie să ne pregătim anticorpii, vă propun ceva cu usturoi.

piept de pui

Avem nevoie de:

  • un piept de pui dezosat
  • 4-5 cartofi medii
  • trei căței usturoi
  • nucă măcinată
  • apă
  • sare, piper
  • ulei pentru prăjit

Pieptul de pui îl tăiem fâșii pe care le condimentăm cu sare și piper și le prăjim la foc mediu. Nu îl uscăm prea tare, ci îl prăjim cât să rămână suculent, operațiunea durând cam 10 minute. Curățăm cartofii și îi fierbem până se înmoaie, apoi îi scurgem de apă și îi prăjim și pe aceștia până prind o crustă puțin maro.

Curățăm usturoiul și îl mărunțim cu sare, turnăm apă, apoi adăugăm nuca măcinată (cam o lingură) și amestecăm bine. Punem pe farfurie pieptul de pui, cartofii și se servește totul cu mujdei din belșug. Pentru că usturoiul conține nucă, nu pică greu la stomac, pe lângă faptul că este și super delicios! Poftă bună!🙂

piept de pui 2

6 gânduri despre „Piept de pui cu usturoi și nucă

    1. Ai dreptate, pieptul de pui este sec. Știi, ca să nu mai fie sec fie îl lași în puțin lapte sau iaurt o zi, fie dacă nu îl prăjești așa doar cât să se albească. Atunci este perfect și nu este sec🙂

  1. interesanta reteta,de fapt nuca aceea imi atrage atentia
    eu ador usturoiul,in schimb sotul meu are probleme la stomac din cauza asta
    eu stiam ca se poate pune smantana ori suc de rosii,dar de nuca habar nu aveam
    omul cat traieste, invata

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s