Nu mai știu exact unde am văzut această rețetă, dar mi s-a părut delicioasă. Mai ales când am văzut pozele. Țin minte că părea totul apetisant. Și uite că a venit și rândul meu să o probez. Aveți nevoie de:
- 400 g năut (la conservă preferabil)
- 2 linguri tahini (pastă de susan simplă)
- 100 ml ulei măsline
- sare, piper, boia, praf de usturoi
- coriandru (pudră sau proaspăt)
- semințe de susan, semințe de in, semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac
- maioneză (opțional)
Dacă nu aveți năut la conservă (cum a fost cazul meu) îl puneți o noapte la înmuiat. A doua zi îi schimbați apa, îl puneți cu apă curată la fiert. După vreun sfert de oră iar schimbați apa și puneți o linguriță bicarbonat pentru o fierbere mai rapidă și pentru evitarea balonării. După ce au fiert (boabele de năut sunt moi), scurgem apa de la fiert într-o cană. Năutul îl dăm prin blender. Adăugăm o lingură bună de tahini (nu mai mult pentru că este posibil să iasă humusul amărui). Adăugați uleiul de măsline și dați prin blender bine până iese o pastă. Dacă pasta este prea consistență adăugați puțină apă de la fiertul năutului. Este momentul acum să adăugați toate condimentele și să amestecați bine. Dacă doriți puteți adăuga și maioneză, sau zeamă de lămâie (în funcție de gustul fiecăruia). Punem humusul într-ul bol și garnisim bine cu semințe de in, și semințe de susan, floarea soarelui și dovleac puțin prăjite (fără ulei).
Se servește cu pâine sau cu pite. Poftă bună 🙂
Eu fac dar pun fasole si reteta mea e un pic mai altfel. Contine si usturoi!Pofta buna! Trebuie sa o incerc si pe a voastra!!!
Noi am pus praf de usturoi. 🙂 Cea de fasole se numește iahnie? Ceva de genul 🙂
Eu am luat o singură dată humus, la conservă. Am adăugat doar ceapă prăjită și nu a fost rău. Cred că rețeta ta e mai delicioasă și am să o țin minte.
🙂 Mulțumesc. Nici nu am știut că există la conservă! Aici nu cred că am șanse să găsesc chiar dacă ar fi pentru că nu știu cum îi spune în greacă 🙂
eu cumpar gata facut,pt ca sunt singura din casa careia ii place. De obicei aici gasesc cu fasole-garbanzos facut.
Eu nici nu știam ce-i ăla năut :))) până să fac humusul!