Biblioteca copiilor

Două recomandări de Crăciun

Am ajuns la vârsta la are putem avea amintiri deja ( 3 ani și 8 luni) și totul pare atractiv și frumos, dar din toate învățăm lucruri noi. Obișnuiesc să-i citesc noua lui carte preferată cu Winnie din care îmi spune pasaje întregi. Printre altele ieri ne plimbam pe un drum tare frumos, alături de care ne vegheau copaci înalți și pletoși. La un moment dat îmi spune: „Ăsta e primul copac pe care îl văd cu clengile  (adică crengile) asezate la lădățină (adică așezate la rădăcină) :D. Am râs copios, mai ales că este o expresie din cartea respectivă 🙂 Și pentru că ține minte și e dornic să învețe, vreau și eu să îl stimulez și să îl învăț lucruri reale, autentice care să i se înrădăcineze în suflet. De data asta vine Crăciunul și în majoritatea magazinelor sau geamurilor vom vedea numai Moși Crăciuni (sau mai nou aici vom vedea instalații în formă de bărci cu catarg :D), dar din păcate nu vom vedea nimic din adevărata semnificație a Crăciunului. Nu vreau să crească un puști care habar nu are ce sărbătorim de Crăciun! De aceea am cumpărat două cărți foarte frumoase, pe care vi le recomand cu mare căldură.

Prima se numește God gave us Christmas, care face parte de fapt dintr-o serie (am vorbit și aici despre o carte din aceeași serie). Este pentru copii mai mici, adică 2- 5 ani. Frumos ilustrată, ea povestește despre dorința unui ursuleț de a-L cunoaște și a-L vedea pe Dumnezeu. Familia urșilor polari se pregătește de sărbătoarea Crăciunului, iar cel mai mare dintre pui dorește să știe ce sărbătorește el de fapt. Întreabă de mama despre Moș Crăciun și despre semnificația lui în acestă sărbătoare dragă, dar mama îi canalizează întotdeauna atenția spre adevărata valoare a Crăciunului. Imaginile sunt foarte clare și frumoase, iar scena nașterii este minunat înfățișată. Cartea o găsiți aici dacă o doriți.

1  2  3  4  6

O a doua recomandare este cartea „The very first Christmas” de Paul L. Maier. Este o carte la fel de frumos ilustrată, dar de data aceasta protagoniștii sunt mama și băiețelul Chris care dorește să afle adevărul despre Crăciun. Mama lui îi istorisește povestea întreagă, de la apariția îngerului în fața Sfintei Maria, până la nașterea Domnului Isus și venirea păstorilor și mai apoi Magilor. Este o carte minunată, realistă care a fost premiată cu succes! O găsiți de asemenea de cumpărat aici.

1  2  3  4

6

7

8

9

Reclame

4 gânduri despre „Două recomandări de Crăciun

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s