Biblioteca minunată

Și dacă ai avea a doua șansă…?

Joyce Meyer este unul din oamenii care mă inspiră, care-mi vorbesc direct în inimă, dar care și un talent minunat de a scrie. De fiecare dată când citesc cărțile ei, efectiv sorb cuvintele și le trimit direct spre inimă. Din păcate însă îl limba română nu are decât o carte tradusă, și sincer mi-ar plăcea să văd în curând apărute mai multe. Preferata mea, și cred că și cea mai cunoscută este Beauty for ashes, carte pe care am citit-0 cu mulți ani în urmă și pe care mi-ar place să o recitesc.

Astăzi însă vreau să vă vorbesc despre un roman scris de ea în colaborare cu Debora Bedford. Any minute este genul de carte care te ține cu sufletul la gură, care te face să visezi dincolo de realitatea cotidiană. Recunosc că m-am lăsat purtată pe aripile imaginației citind acest roman. Nu citesc des romane, dar din când în când vreau să evadez puțin de la realitatea mea, în viețile altora, fie ei și fictivi.

Any minute - Joyce Meyer

Acțiunea se petrece în aglomeratul New York. Sarah Harper este un broker de succes, dorit de mulți oameni de afaceri. Șeful ei se bazează pe ea în orice situație și știe că poate apela la orice oră dorește la serviciile ei în domeniul afacerilor. Sarah are un soț minunat care este mecanic, un băiețel de opt ani și o fetiță mică. Cu o viață însă atât de ocupată, ea nu are timp să se bucure nici de familia ei, nici de casa luxoasă în care trăiește și nici măcar de satisfacția muncii pe care o face. Lucrurile încep să scârțâie în familie, iar certurile încep să fie tot mai dese între Sarah și soțul ei, până într-o seară când Sarah, după o ceartă cu soțul lucrează până în zori la calculatorul din dormitorul lor. Dimineața pleacă în grabă, neștiind că va fi dimineața care-i va schimba viața… În drum spre o întâlnire de afaceri, Sarah este nevoită să treacă peste un pod într-un trafic extrem de aglomerat. Într-o clipă necugetată, ea are impresia că se poate încadra să treacă peste pod înainte ca acesta să se ridice pentru a da prioritate unui vapor. Își dă seama însă prea târziu că deja podul se înclină și deși bariera este pe jumătate trasă, ea trece cu gând să treacă peste pod în viteză. La mijlocul podului nu mai reușește să oprească și sare….în aer apoi plonjează în apa rece. Aici este punctul fierbinte al acțiunii. Toată lumea este devastată: soțul, copilul cel mare, părinții (mai ales mama ei față de care Sarah avea doar sentimente de răceală și teamă), șeful, colegii.. Se fac scufundări pentru găsirea mașinii, dar cu cât timpul trece, cu atât șansele ei de viață sunt mai scăzute. Între timp…Sarah Harper este cu bunica ei și un Wingtips…un încer protector (partea asta seamănă foarte bine cu O noapte de Crăciun de Charles Dickens). Bunica ei și Wingtips o duc pe Sarah în trecut, prezent și viitor, arătându-i de unde izvorăsc problemele ei și frustrările ei care o fac atât de agitată în viața de zi cu zi, îi arată prezentul și lucrurile care  contează cu adevărat și oamenii care o prețuiesc cu adevărat, și îi arată și viitorul cu efectele purtării ei și a vieții ei nechibzuite. Prin toate astea însă cei doi îi arată dragostea lui Dumnezeu și eliberarea pe care o poate primi ea dacă acceptă dragostea Lui.
Între timp este găsită mașina în apă…dar nu și corpul Sarei. Toată lumea își pierde speranța, sigura dorință fiind găsirea trupului pentru mormântare…dar…dacă Sarei i se dă a doua șansă? Oare și-ar îndrepta viața? Ar trăi ea și s-ar bucura așa cum ar trebui?

Sarei i se dă a doua șansă…șansa de a o lua din punctul în care a ajuns pe un nou drum, cu o viziune clară asupra vieții și a morții, privind prin ochii iubirii lui Dumnezeu. Sarah se schimbă din persoana aceea super egoistă într-o persoană pe care nici ea însăși nu o mai recunoaște…Sarah Harper a avut parte de o a doua șansă pe care nu dorește să o rateze…

Romanul mi-a plăcut. Este puțin dincolo de realitatea pe care o știm noi în mod tangibil, dar este o viziune a vieții pe care o trăim în haos și agitație, încâlciți în toate responsabilitățile, dorințele și planurile noastre, uitând să ne bucurăm de viața care contează cu adevărat, de dragostea lui Dumnezeu și de cei dragi nouă. Recomand cartea cu drag, este o carte care ne pune pe gânduri privind viața aceasta, dar și viața viitoare (cea de după moarte, deși sunt mulți care nu doresc să creadă în existența ei). Dacă doriți să-l citiți se găsește de cumpărat aici. Din păcate nu este tradusă în română și nici nu știu dacă reușiți să o găsiți în PDF. 🙂 Să aveți o zi plăcută!

Anunțuri

5 gânduri despre „Și dacă ai avea a doua șansă…?

    1. 🙂 Da este o carte frumoasă 🙂 Eu am învățat engleza citind și ascultând. Dar să vorbesc fluent am învățat abia când am fost nevoită să comunic în engleză! Deși fac și greșeli gramaticale câteodată 😀

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s