Dulce și-aromat

Tort de mere – rețetă chiar și pentru cei care nu știu să gătească

Se apropie din nou week-end-ul și în cazul în care doriți ceva dulce și ușor de preparat, din nou vin în ajutorul vostru cu o propunere. Tot navigând ieri pe internet în căutarea unei rețete, am dat peste această bunătate de tort, din care acum mai zac doar două felii🙂 care au scăpat de aseară. Avertizez că imaginile nu-s foarte reușite, și asta pentru că l-am gătit spre seară, iar lumina galbenă de la bec nu ma ajutat deloc. Cu prima ocazie când îl mai gătesc, fac alte fotografii și le schimb🙂 De asemenea aveam musafiri și l-am decorat pe fugă, când era încă puțin cald (voi să nu faceți așa), să servesc și musafirii🙂  Pentru acest tort m-am inspirat de aici, unde aveți și rețeta video. Oricum poftă bună și mult spor!

1

Avem nevoie de:

  • 6-7 mere (câte încap în vasul în care preparați tortul)
  • 200 g zahăr
  • o mână de miez de nucă întreg (puteți pune și măcinat)
  • 5 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • o esență de vanilie
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri făină
  • o linguriță cu vârf praf de copt
  • puțină sare, scorțișoară, gem acrișor…după preferințe
  • un plic de frișcă vegetală ( sau o cutie de frișcă mică)

Topim 200 g zahăr într-un vas din sticlă incasabilă (sau într-o oală emailată). Îl caramelizăm, fără a-l arde pentru că va deveni amar. După ce s-a topit, ungem pereții vasului bine cu acest caramel. Așezăm apoi în vas merele curățate de coajă și cotor, pe care le umplem cu nuca și putem pune deasupra puțin gem acrișor și bineînțeles scorțișoară. Le dăm la cuptor pentru 20 minute, până se înmoaie.

Între timp separăm albușurile de gălbenuș. Albușurile le batem spumă tare, între timp adăugând cele 5 linguri de zahăr în ele pe rând. Recomand un mixer aici. Dacă vedeți că albușurile nu prea dau să se închege, puneți o linguriță cu vârf de amidon și bateți încă o perioadă până se încheagă bezea tare. Separat amestecați în gălbenuș uleiul și vanilia și omogenizați totul bine. Turnați câte puțin din gălbenuș în bezea și mixați la viteza cea mai joasă a mixerului, cât să se amestece compoziția fără să își piardă din volum. După ce terminați cu gălbenușul, turnați pe rând cele cinci linguri de făină și praful de copt și sarea, mixând tot la viteză mică. După ce s-a omogenizat totul, puneți compoziția peste merele coapte și răcite (nu chiar cu totul), nivelați aluatul și dați la copt la 170 grade pentru 30 de minute.Testați cu scobitoarea dacă este copt. După ce îl scoateți din cuptor, lăsați să se răcească puțin. Desprindeți marginile tortului cu un cuțit de vasul în care a fost copt. Când este doar călduț, îl răsturnați pe un platou cu grijă și mai lăsați vasul deasupra până se răcește complet. Când este rece, îmbrăcați tortul în frișca bătută, și decorați cu fructe confiate, de pădure…sau de care aveți. Poftă bună🙂

2

3

4

5

6

7

4 gânduri despre „Tort de mere – rețetă chiar și pentru cei care nu știu să gătească

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s