Gadget-uri de bucătărie

Wafle maker – pentru vafe home made :)

Pentru iubitorii de vafe eu propun acest aparat perfect pentru cele mai bune și pufoase vafe din lume. Pe blog am câteva rețete testate de noi și adorate cum ar fi: vafele Belgiene, vafe cu mac, wafle-pizza, vafe cu alune și scorțișoară sau chiar puteți face faguri. Eu găsesc acest aparat în bucătărie extrem de practic mai ales pentru desert rapid și delicios, sau pentru un mic de jun ușor. De asemenea piticii noștri adoră vafele (și știu de la al meu că preferatele lui sunt cele cu scorțișoară 🙂 ).

Cum funcționează aparatul pentru vafe? În primul rând este bine să știți că există mai multe timpuri. Sunt cele care fac vafele pătrate și mai groase, sunt cele care fac vafele mai subțiri și în formă de floare și sunt și aparatele duble cu ajutorul cărora coaceți vafele mult mai repede. Personal am testat aparatele simple (în formă de floare) și cel dublu – pentru coacerea mai rapidă. Noi am cumpărat aparatul de făcut vafe din LIDL, dar dacă doriți, se găsesc și pe internet sau la diferite magazine cu electrocasnice. La LIDL veți găsi acest aparat foarte ieftin, deci este mai rentabil achiziționarea lui de acolo.

Cum se folosește? La prima utilizare trebuie mai întâi șters foarte bine cu o lavetă umedă, apoi cu un prosop uscat. Apoi îl încălziți la temperatură maximă și îl lăsați să ardă în gol 10 minute. Faceți asta doar la prima utilizare, pentru a se arde uleiurile din fabrică (va scoate un miros ciudat). Apoi, ungeți cu o pensulă de silicon interiorul aparatului (din teflon), după care așezăm aluatul pentru vafe în mijlocul formei, fără să-l întindem. Se pune cam un polonic mic de compoziție. Se închide aparatul și se coc între 3-5 minute, în funcție de cât de brune vreți vafele. Se vor dezlipi foarte ușor de aparat când sunt gata. După ce ați terminat de copt toate vafele, curățarea aparatului este foarte simplă: pur și simplu îl ștergeți bine cu o lavetă de bucătărie umedă, apoi îl depozitați în dulap, pe raft…sau într-un loc unde nu se deteriorează.

Recomand aparatul de făcut vafe? Da, cu toată inima, mai ales pentru cei care au copii, dar nu numai. După cum spuneam vafele reprezintă un desert delicios și foarte rapid pentru oricine.

0

1

2

3

4

5

Anunțuri

Un gând despre „Wafle maker – pentru vafe home made :)

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s