Că tot e frig afară și e zăpadă (nu aici, ci în România 😀 ), vă propun o rețetă știută cred eu de toată lumea. Poate diferă puțin modul de preparare sau modul de combinare a ingredientelor. Oricum pentru această rețetă avem nevoie de:
- 2-3 pești (preferabil fără oase)
- făină de porumb(3-4 linguri)
- făină de grâu (3-4 linguri)
- sare
- 100 ml ulei
- 3-4 căței de usturoi
- 3-4 fire pătrunjel
- 4 linguri ulei de măsline
- 3 nuci
- 100 ml apă
Pește curățat și spălat, se taie felii care se sărează pe ambele părți foarte bine. Se amestecă făina de porumb cu cea de grâu. Se tăvălește peștele pe ambele părți în făina amestecată, după care se prăjește în ulei încins, până are culoare aurie. Se prăjește pe ambele părți.
Între timp curățăm usturoiul și îl punem în blender împreună cu miezul de nucă, firele de pătrunjel, uleiul de măsline (4 linguri), sare și apă (100 ml) și batem bine până totul devine un sos alb-verzui. Se servește peștele cu acest sos alături de mămăliguță caldă! Poftă bună 🙂
P.S. Usturoiul preparat astfel este mult mai ușor digerabil iar aroma și iuțeala îi sunt tăiate.
Abia astept sa incerc si eu reteta, arata minunat pestii tai! Si chiar nu stiam de miezul de nuca si frunzele de patrunjel care se pun in sosul de usturoi! Poate ca asa o determin si pe mezina mea (7 ani) sa manance sosul de usturoi (care i se pare mult prea iute)! Multumesc frumos pentru reteta! 🙂
P.S.
Sa stii ca am incercat sfatul tau si tot nu primesc pe mail mesaj cand postezi articole pe blog… 😦
O să văd cum rezolv cu emailurile. Mă uit la setări și când îi dau de capăt îți spun 🙂
Legat de usturoi să știi că nuca taie din iuțimea usturoiului, iar pătrunjelul din aromă 🙂 Nouă ne place mult 🙂 Să aveți poftă
M-ai atins din nou la preferințe! Și eu folosesc adesea această rețetă, cu mici diferențe: fără nucă și pătrunjel. Merită să o îmbunătățesc. 🙂
Nuca e faină în usturoi 🙂 Nu mai este așa iute, iar pătrunjelul îi doar doar din aroma puternică. Merită să încerci 🙂 Poftă bună!
Ador pestele prajit tavalit in faina de porumb..Off ce pofta ne-ai facut.