Este un proverb românesc vechi, dar mai este și titlul unei noi apariții pe piața lecturilor de succes. „Dumnezeu îți dă dar nu-ți bagă în traistă” este o carte scrisă de Tiberiu Ciubotari, o carte despre care cred eu, ar trebui să audă toată lumea, de la cel mai simplu om, până la omul de afaceri care are neapărată nevoie de ea!
Cartea de față prezintă modul cum poți avea o viață de succes în orice domeniu într-un mod nou, inedit, detaliat prin cele 12 legi ale bunei isprăvnicii:
- legea stăpânirii
- legea adevărului
- legea isprăvniciei
- legea vocației
- legea atitudinii
- legea strategiei
- legea muncii
- legea resurselor
- legea reciprocității
- legea economisirii
- legea investirii
- legea generozității
Într-o lume în care toți indivizii se luptă tot mai mult cu neajunsurile, cu împrumuturile bancare și în general cu criza, Tiberiu Ciubotari de învață cum să fim înțelepți și cum putem economisi chiar și din cel mai mic salariu. Adevărul, onestitatea, credincioșia, dăruirea, organizarea și disciplina trebuie să facă parte din orice viață plină de succes. Succesul nu se măsoară neapărat în cât de mult ai, ci în cum administrezi ceea ce ai. De asemenea banii nu sunt din „ochii diavolului” și nici aducători de blestem, ci sunt o unealtă pe care fiecare din noi alege să o administreze într-un mod bun sau rău. Cu alte cuvinte noi dăm valoare banilor și resurselor noastre, și noi alegem ce valoare vrem să dăm acestora.
Când vine vorba de smerenie, care credeți că este mai smerit: bogatul, sau săracul? Nu știu ce răspuns ați alege voi, dar autorul ne surprinde cu un răspuns înțelept pe care eu mi l-am pus la inimă. Nicăieri nu ni se spune că a avea este bun sau rău, sau a nu avea este bun sau rău. Și bogatul, și săracul pot fi mândri, fiecare de starea în care se află, sau pot fi smeriți și înțelepți. Avuțiile sau lipsa lor nu ne formează identitatea, ci mai degrabă o scot la iveală. Putem vedea adesea săraci invidioși și ajunși în starea lor de lipsă datorită proastei chivernisiri a banilor, sau datorită faptului că nu vrea să lucreze. Dar putem vedea și bogați ajunși în top care nu s-au îmbogățit ilegal prin nedreptate, ci prin muncă cinstită și o administrare atentă a bunurilor (eu personal cunosc câteva exemple de felul acesta). Când este corect să facem un împrumut bancar? Cum putem transforma banii pasivi în active? Răspunsul la aceste întrebări și la multe altele le puteți găsi în această carte. Eu aș cataloga-o ca fiind ghidul începătorilor și nu numai în ceea ce privește administrarea resurselor de orice fel.
Ideea cărții este foarte bună, eu aș fi scris câte un DA mare pe fiecare pagină. Mi-a luat două luni să o citesc, și asta nu pentru că se citește greu, ci pentru că am vrut să o „diger” încet, în liniște, să îmi pun cuvintele la inimă. Cartea o puteți comanda direct de pe site-ul autorului, cât și de la alte edituri din România. Din opinia mea, este un „must have” pentru fiecare gospodar!
Mulțumesc pentru recomandare. În jungla care ne înconjoară e bine să fim înarmați cu sfaturi pe măsură.
Dap, ai mare dreptate!
de unde as putea cumpara cartea? un link al unei librarii sau o adresa. multumesc
Site-ul autorului nu merge în ultima perioadă, dar poți să o comanzi pe facebook direct de la el. Îi scrii mesaj și ți-o trimite. Uite link-ul https://www.facebook.com/ciubotari.tiberiu?fref=ts
Chiar ți-o recomand cu căldură 🙂