Ce avem la prânz? · Rețete grecești

Pastițio – un prânz consistent

Pastițio este o mâncare foarte des preparată în Grecia. Probabil motivul este pentru că se prepară foarte ușor și rapid, mai ales dacă vom cumpăra crema besamel. Pentru ingredientele de mai jos iese o tavă mare de tot cu vreo 30-35 de porții, în funcție de mărimea bucăților tăiate.

pastițio

În principiu nu avem nevoie decât de câteva ingrediente:

  • 1 kg carne (vită sau pui) tocată
  • 500 g macaroane (spaghete goale pe dinăuntru)
  • 2 cepe
  • 50 ml ulei măsline
  • o cană sos de roșii
  • sare și piper după gust
  • un cub knorr
  • o lingură unt sau margarină
  • 3 plicuri pentru cremă cu laptele necesar (scrie pe ambalaj)

Călim ceapa puțin apoi adăugăm carnea tocată și o călim bine împreună cu ceapa. Când carnea este gata, adăugăm sosul de roșii (dacă este nevoie mai adăugăm și apă) și cubul knorr, și fierbem bine până a scăzut totul și compoziția este ca o pastă. Fierbem pastele în apă cu sare, iar când sunt gata le scurgem bine și amestecăm lingura de unt printre ele să nu se lipească prea tare. Cânt totul este gata, într-o tavă mare punem hârtie de copt și punem toate macaroanele întinse egal pe toată suprafața tăvii. Deasupra turnăm stratul de carne întins pe toată suprafața macaroanelor. Iar deasupra cărnii întindem frumos crema besamel (pe care o puteți face și în casă, găsiți rețeta aici). Se dă la cuptor la 160 – 165 grade până când crema de deasupra are culoarea maroniu auriu. Se servește caldă, dar se taie mult mai bine rece. 🙂 Să aveți poftă bună!

pastițio 22

10 gânduri despre „Pastițio – un prânz consistent

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s