Biblioteca minunată

Comorile pierdute ale omenirii

Oamenii sunt atrași de mistere, de subiecte și secrete interzise, de comori care s-au pierdut ambiguu în timp, de legende și lucruri fantastice. Din fire suntem curioși. Vrem să știm totul. Curiozitatea l-a costat pe om căderea în păcat și pierderea Edenului, curiozitatea de multe ori ne împinge la pericole sau chiar la pierderea vieții. A fi curioși nu este un lucru rău atâta timp cât nu întrecem limitele. Curiozitatea ne face să învățăm lucruri noi și astfel să avansăm în cunoaștere. Dar trebuie să știm să-i punem limite la timp, înainte de a ne costa lucrurile pe care nu ni le permitem să le pierdem.

Misterele și legendele se vând de asemenea bine pe piață. Fie că este vorba de o comoară, de o simplă „piatră antică” sau despre o carte, dacă la mijloc se dezbate un mister, este de interes general.

Comorile pierdute ale omenirii

Comorile pierdute ale omenirii”de Richard Bessiere mi-a atras și mie atenția datorită titlului ei. Când vine vorba de comori e una, dar când vine vorba de comori pierdute, e cu totul altceva! Cartea este un bestseller internațional. Probabil tot curioși ca mine au cumpărat-o 🙂 .

Nu pot spune că este cea mai bună și mai documentată carte pe care am citit-o. În unele capitole, mai ales când vine vorba de citat Biblia autorul face câteva greșeli destul de mari, cu atât mai mult cu cât probabil nu a consultat și ceva teologi înainte de a face referire la anumite pasaje scripturale. Nu este o carte religioasă, dar dat fiind faptul că se dezbat și câteva comori care apar în Biblie, era și normal să citeze pasajele respective. Printre altele unele subiecte sunt lăsate de asemenea tot în umbră. Cu alte cuvinte autorul doar dezbate legendele sau poveștile acestor comori ( care mi s-au părut foarte interesante), dar în unele cazuri mai mult ne încurcă decât ne descurcă. Sunt lucruri care rămân un mister chiar și în această carte! De asemenea îmi dau seama că autorul este ateu, care crede în evoluția speciilor, dar  un ateu care ar vrea să creadă în ceva și nu știe în ce. Prin modul lui de exprimare îmi dă impresia că se duce mai mult spre latura superstiției, și ar crede într-un dumnezeu abstract, dar nu în Cel real. Astea sunt remarcile mele negative cu privire la opera lui.

Dar să trecem și la pozitiv. Richard Bessiere încearcă să dezbată și să urmărească firul unor comori de mult pierdute, sau chiar legendare. Printre ele se numără Chivotul Legământului care apare în Biblie, Sfântul Graal (care se pare că are diferite conotații – iar eu personal nu cred că a existat sau există așa ceva), comori pierdute de pirați, tezaurele pierdute ale țarilor ruși, Biblioteca din Alexandria, Tezaurul nazist, Comorile din adâncurile mării, Comorile fabuloase ale unor regiuni fabuloase din Franța, diamantul HOPE care apare și în Titanic…toate acestea sunt dezbătute în această carte. Sunt date amănunte, detalii și date bibliografice privind existența acestor comori (fără hartă :)) bineînțeles). Totuși sunt comori reale, care au existat, cel puțin o parte dintre ele. În ceea ce privesc comorile legendare, ele sunt dezbătute din mai multe puncte de vedere pro și contra, deci fiecare crede ce vrea :). Cartea o găsiți aici la un preț foarte mic. De ce o recomand? Mie mi-a plăcut, deși sunt multe pasaje față de care nu sunt de acord! În principiu sunt lucruri pe care este bine să le știm.
Dacă doriți să vizionați de asemenea un documentar excelent cu privire la Chivotul Legii, care este unul din cel mai mare mister, și poate cea mai mare comoară a omenirii când vorbim de valoare materială, puteți viziona un documentar foarte frumos aici:

 

Anunțuri

2 gânduri despre „Comorile pierdute ale omenirii

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s