Biblioteca minunată

Cântec pentru neliniștea inimii

Auzim adesea expresia „inimă neliniștită”. De asemenea lumea s-a obișnuit deja cu titlul renumitei telenovele „Tânăr și neliniștit”. Când rostim cuvântul „neliniște”, imediat ne vine în minte sentimentul de îngrijorare, de apăsare și nesiguranță legat de anumite lucruri. Inima se poate neliniști și teme de multe lucruri! Multe se întâmplă, dar și mai multe nu sunt decât îngrijorări ridicole, care nu reprezintă niciodată o amenințare pentru noi.

Cantec pentru nelinistea inimii

Cântec pentru neliniștea inimii” este scrierea lui Vladimir Pustan. Știu că a fost foarte mediatizat zilele acestea, și nu din acest motiv scriu această postare. De fapt pur și simplu mi-a căzut în mână această carte în această perioadă, deci citirea cărții scrisă de el și mediatizarea lui sunt pură coincidență.

Când am citit gândurile expuse în această carte am rămas uneori rușinată, alteori smerită, am murit și am reînviat spiritual, am tresăltat de tristețe și suferință sau am săltat de bucurie. Cartea de față redă într-un mod profund viața umană în toată splendoarea ei. Scrisă sub formă de eseu cu părți scurte, această carte nu va plictisi, ci mai degrabă va stimula curiozitate de genul „ce urmează?” în cititor. Vladimir Pustan își exprimă gândurile adunate adesea și notate. Sunt sclipiri de geniu, cuvinte puține dar cu tâlc, gata să ajungă direct în cel mai sensibil punct al inimii. Scrisă sub formă extrem de realistă, „Cântec pentru neliniștea inimii” descrie clar situația deplorabilă a lumii în care trăim, ne deschide ochii într-un mod clar și simplu la ceea ce mass-media încearcă să îndoape.

„Din cer cad în cutia poștată a inimii tale sute de scrisori pe care scrie A.R.U. Pe multe le-ai aruncat fără să le deschizi. Pe cele pe care le-ai deschis, nu le-ai citit. Și la cele citite, n-ai trimis răspuns…” Vladimir Pustan, „Cântec pentru neliniștea inimii”, Fabrica de vise 2006, p.93

Cartea o puteți achiziționa de aici sau chiar de pe site-ul Cireșarii.

Anunțuri

4 gânduri despre „Cântec pentru neliniștea inimii

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s