Dulce și-aromat

Mini-Pavlova

Dacă nu aveți idei despre ce dulce să faceți de aceste sărbători speciale, vă sugerez eu ceva foarte ușor de preparat, destul de ieftin și absolut delicios! Mini-Pavlova sunt niște prăjituri delicate, fragile, cu un aspect încântător care se topesc în gură. Pot spune că sunt printre puținele prăjituri cu cremă pe care le ador! Este pentru prima dată când le prepar, dar gustul lor rafinat m-a cucerit întru totul…Oricum rețeta este simplă, este aceeași ca la bezele. Puteți pune de asemenea și puțin colorant alimentar în ele, pentru un aspect mai plăcut.

9

Aveți nevoie de:

  • 4 albușuri de ou
  • 225 g zahăr
  • un praf de sare
  • o linguriță de amidon alimentar
  • un plic de praf de frișcă
  • fructe

Ouăle trebuie să fie reci, de la frigider, dar nu foarte foarte reci. Separăm albușul de gălbenuș într-un vas impecabil de curat. Ne asigurăm că nici măcar un fir de gălbenuș nu s-a strecurat nepoftit în albușul pentru bezea. Batem apoi cu mixerul la viteză mare albușurile până încep să se facă spumă. Când volumul a crescut și spuma este încă rară, începem să turnăm din zahăr pe rând continuând să mixăm. Adăugăm și sarea și amidonul și batem albușurile foarte bine, până când zahărul este topit și albușul devine ca o cremă consistentă care nu cade jos din vas chiar dacă l-am răsturna cu susul în jos. Punem într-o tavă mare hârtie de copt, și punem cu o lingură sau cu un poș bezele mai mari, care să aibă câte o gaură adâncită în mijloc. Și le coacem timp de o oră jumate sau două la aproximativ 110 grade cu cuptorul întredeschis. Dacă vi se pare că focul este prea tare și bezelele își schimbă culoarea prea deodată, reduceți focul și lăsați cuptorul deschis. Dacă le luați prea deodată bezelele vor ieși în interior moi iar pe dinafară crocante. Dacă se usucă încet, vor fi ca și creta în interior.

Batem frișca bine și umplem bezelele apoi decorăm cu fructe. Se păstrează în frigider și se savurează cu moderație (dacă vă puteți abține 😉 ).

Preferabil pentru această rețetă să lăsați bezelele mai uscate, pentru că ele vor absorbi umezeală din frișcă și se vor înmuia puțin.

1

4

5

6

Reclame

6 gânduri despre „Mini-Pavlova

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s