Ce avem la prânz?

Rulou umplut

Această rețetă este una inventată de soțul meu. Are imaginație bogată în bucătărie🙂 și rezultatul este delicios, motiv pentru care vreau să-l împărtășesc și cu voi măcar așa, virtual. Din aceste cantități ies patru porții.

1

Avem nevoie de:

  • 1 kg mușchi de porc crud (peștișorii – așa îi numim noi, dar nu știu exact cum le spune🙂 )
  • 500 g carne tocată de pui
  • jumătate de cană de pesmet
  • 50 g cașcaval ras sau brânză topită
  • sare, piper, usturoi praf și paprică iute
  • 1 ou

Mușchiulețul de porc îl tăiem în două pe lungime, dar nu cu totul (o margine o lăsăm netăiată). Batem mușchiulețul cu ciocanul de bucătărie puțin după ce l-am filetat placă subțire. Presărăm sare, piper și paprică. Amestecăm carnea tocată cu pesmetul și oul și cu condimente și cașcavalul ras. Întindem compoziția de carne tocată peste mușchiulețul întins și bătut și rulăm strâns. Prindem marginile mușchiulețului cu scobitori pentru a nu se desprinde la copt. Putem lăsa acest rulou învelit în folie alimentară pentru o zi la frigider pentru a se marina.

Punem într-o tavă ulei puțin într-o tavă și dăm la cuptor ruloul la 180 grade (în funcție de cuptor). Lăsăm 20 de minute, după care adăugăm rondele de cartofi ca și garnitură. Lăsăm la cuptor până se rumenește. După o oră putem felia ruloul în tavă și putem să-l mai lăsăm 10 minute să se pătrundă bine și în interior. Se servește cu salată. Este o mâncare ușor de preparat, consistentă și absolut delicioasă!

2

3

 

 

2 gânduri despre „Rulou umplut

  1. Constat că nici soțul nu-i mai prejos ca tine în ale gastronomiei, iar ruloul făcut de el îmi face cu ochiul, chiar dacă am gustat o gamă largă de mâncăruri din carne. Transmite-i felicitările mele!🙂

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s