Dulce și-aromat

Desert rapid cu ciocolată

Vara se apropie și aici s-a ajuns și la 34 de grade Celsius. Apar tot mai multe fructe și dorința după ceva răcoros crește. Și cum am putea-o astâmpăra dacă nu cu ceva dulce și ușor de preparat? Rețeta de față este o invenție proprie, combinată din alte rețete precedente. Este simplă și foarte de efect. Și bineînțeles delicioasă!

2

Avem nevoie de:

  • 1 plic de praf de frișcă
  • 200 ml lapte pentru praful de frișcă
  • un plic gelatină
  • 250 ml lapte condensat
  • 50 ml apă
  • 3-4 linguri Nesquik

Pentru topping-ul de ciocolată:

  • 50 ml smântână
  • 50 g ciocolată neagră

Pentru decor:

  • 50 g ciocolată neagră
  • căpșuni sau cireșe, sau caise, sau felii de portocale… după cum aveți
  • bombonele de ciocolată (opțional)

Pentru început batem frișca împreună cu laptele după instrucțiunile de pe ambalaj. Adăugăm și Nesquik-ul. Între timp punem gelatina la înmuiat în 50 ml apă pentru 10 minute. După ce s-a înmuiat mai adăugăm 50 ml lapte condensat și o topim la abur (după instrucțiunile de pe ambalaj). Omogenizăm bine de tot în frișca bătută restul de 200 ml de lapte condensat, iar la final adăugăm gelatina în fir subțire, amestecând cu mișcări fine totul foarte bine. Turnăm această compoziție în cinci cești de cafea joase și le dăm la frigider pentru aproximativ 3 ore. După ce s-au întărit, fie le lăsăm în căni, fie scoatem compoziția din ele după cum urmează: Înfierbântăm niște apă într-o oală, apoi înmuiem câte o cană pe rând câteva secunde în apa fierbinte. Desprindem încet apoi compoziția de pe marginea cănii cu un cuțit și o răsturnăm pe un platou sau farfurie. E un joc de căldură aici. Nu trebuie să înfierbântăm prea tare cănile, pentru că se topește compoziția. Cana nu trebuie să fie prea adâncă de asemenea (că nu veți reuși să scoateți compoziția). După ce ați scos fiecare prăjitură din cană (procesul ia cam 5 minute, deci nu-i mare chin), facem topping-ul foarte simplu: Înfierbântăm smântâna și adăugăm 50 g de pătrățele de ciocolată pe care le amestecăm acolo până se topesc. Turnăm peste fiecare prăjitură din acest topping, cu grijă să fie doar călduț. La final adăugăm căpșuni (sau alte fructe) înmuiate generos în ciocolată topită. Se păstrează la frigider. Se servesc cu poftă. Sunt delicioase și prepararea lor sunt floare la ureche. Nu am știut cum să-mi numesc invenția, deci o voi numi simplu, desert rapid cu ciocolată😀 Poftă bună! Ieș șase porții consistente🙂

3

4

1

2 thoughts on “Desert rapid cu ciocolată

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s