Dulapul cu arome

Watermelon cookies – vesele și delicioase

Am găsit această rețetă pe youtube. De fapt nu rețeta în sine este specială, pentru că fursecurile de unt le găsim atât în comerț, dar sunt și cele mai simple fursecuri de preparat. Este imposibil să nu iasă! Forma fursecurilor însă este una deosebită! Sunt potrivite să înveselim o masă festivă pentru copii și nu numai, un picnic, sau de ce nu, să ne însenineze ziua alături de o cafea sau un ceai!

5

Pentru prepararea prăjiturelelor aveți nevoie de:

  • 2 căni făină
  • 3/4 cană zahăr
  • 3/4 cană unt
  • 1 ou
  • sare
  • o linguriță praf de copt
  • o lingură esență vanilie
  • fulgi de ciocolată neagră
  • colorant alimentar roșu și verde (de preferat gel)

Din păcate eu nu am avut colorant gel și am folosit lichid, dar vă avertizez că trebuie să folosiți o cantitate mai mare. Evit coloranții, dar din așa cantitate, sigur nu pățim nimic🙂.

Pentru început amestecăm untul cu zahărul până devine spumos. Adăugăm oul și mixăm din nou. Adăugăm și vanilia și amestecăm iar. Separat omogenizăm făina cu praful de copt și sarea și apoi le adăugăm pe rând în compoziția cu ou. Frământăm bine un aluat moale, dar care nu se lipește de mâini. Dacă este prea moale, evident, mai adăugăm puțină făină, dar nu foarte multă.

Acum că aluatul de fursecuri este gata, luăm din el o cană de aluat și o punem deoparte. Restul aluatului îl amestecăm cu colorant roșu, apoi îl rulăm în formă de cilindru de lungimea a 20 cm aproximativ, și circumferința de 6 cm aproximativ. Acest cilindru uniform îl învelim în folie de celofan și îl dăm la frigider pentru o oră. Din cana de aluat luăm jumătate și o amestecăm cu colorantul verde și îl dăm în folie la frigider pentru o oră. Aluatul alb îl învelim și pe acesta în folie și dăm la frigider.

După o oră scoatem cilindrul roșu de aluat. Întindem din alatul alb o foaie cu care învelim cilindrul roșu de aluat. Repetăm pasul și cu aluatul verde. Avem acum un cilindru mare de aluat pe care îl înfășurăm cu grijă în folie de celofan și îl dăm la frigider pentru trei ore. După trei ore scoatem aluatul din frigider și din folie și îl tăiem în feliuțe de 1 cm grosime, pe care le înjumătățim. Le punem pe o foaie de copt în tavă și decorăm cu fulgi de ciocolată – să pară că sunt sâmburii de pepene. Coacem fursecurile 9-12 minute la 160 grade. Se servesc reci. Sunt delicioase, dar și frumoase! Și ce-i fain la aceste fursecuri este că rămân fragede.

Mai jos aveți și video-ul scurt în care sunt toate indicațiile.

2

3

4

4 gânduri despre „Watermelon cookies – vesele și delicioase

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s