Dulce și-aromat

Batoane de cereale

Am probat rețeta asta de ceva timp și apoi am uitat total de ea. Nu cred că am postat-o până acum. Pentru iubitorii de batoane de cereale este rețeta perfectă, deși pe viitor sper să reușesc să mai tai din unt și să adaug altceva…voi vedea. Deocamdată o postez în forma de față. Rețeta este inspirată dintr-o revistă Good Food.

  • 140 g unt
  • 140 g zahăr brun
  • 2 linguri de miere
  • 175 g fulgi de ovăz
  • 75 g fistic/sau alune de pădure
  • 140 g fructe uscate (caise sau stafide sau după preferință)

DSCF8223

Se pun 140 g unt, 140 de grame zahăr și cele două linguri de miere într-o cratiță mică, apoi se încălzesc ușor până se topesc. Se pune ovăzul, alunele mărunțite și fructele uscate într-un vas de mărime medie. Se toarnă pe deasupra combinația de unt topit și se amestecă pentru a se omogeniza. Se pune totul într-o tavă căptușită cu hârtie de copt de mărime 20/20 cm și se coage la 140 grade timp de 35-40 minute. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit complet în tavă. După ce s-a răcit se taie în pătrățele și se păstrează într-un recipiend de porțelan, sticlă sau tablă. Poftă bună 🙂

DSCF8235

3 gânduri despre „Batoane de cereale

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s