Dulce și-aromat

Un tort delicios și la mulți ani

Ieri a fost o zi deosebită pentru noi. Acum opt ani ne bucuram de unirea a nouă destine și nici nu-mi vine să cred că au trecut deja acești opt ani. Și cum se poate sărbătorii ceva decât cu tort? O bunătate extrem de ușor de preparat, în special pentru cei care nu-s tocmai inițiați în arta culinară (că nici eu nu-s expertă🙂 ). Dacă până acum am avut eclere, și prăjitură ecler la tavă pe care vi le recomand cu drag, azi avem tort ecler, care este pe cât de simplu de preparat, pe atât de delicios! Îl recomand cu drag!

8

Avem nevoie de:

  • 4 ouă
  • o cană de făină albă
  • 300 ml apă
  • 150 g unt topit
  • puțină sare
  • 1 plic cremă pentru eclere (sau cremeș) din comerț
  • 2 plicuri de frișcă vegetală

Într-o cratiță cu fund dublu punem apa și margarina (sau untul) pe foc mediu până apa dă un clocot și se topește margarina. După ce s-a topit, dăm deoparte oala și adăugăm în ploaie făina amestecând energic până se formează un aluat  consistent și omogen, fără boțuri. Lăsăm la răcit, și când este doar călduț aluatul, adăugăm câte un ou pe rând și amestecăm bine până totul este omogen. Punem această compoziția într-o pungă sau un poș și facem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau cu silicon câte o spirală (ca în imaginea de mai jos)  – din compoziție trebuie să iasă trei blaturi. Dăm la copt la 160 – 170 grade până este auriu spre maroniu. Când blatul este doar auriu, îl găurim puțin cu un vârf de cuțit, pentru a se evapora apa din el. Îl mai lăsăm cinci minute în cuptor după această operațiune. După coacere punem blatul fierbinte pe un grătar pentru a evita condensul. După ce am copt toate trei blaturile și s-au răcit, umplem tortul cu crema de cremeș (puteți alege și altă cremă preparată în casă dacă doriți). Decorăm tortul cu frișcă și ciocolată. Se lasă măcar trei ore la frigider, sau până a doua zi. Poftă bună🙂

1

3

2

4

5

9
Degustarea finală de către bucătarul șef🙂

6 gânduri despre „Un tort delicios și la mulți ani

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s