Dulce și-aromat

Biscuiți cu unt de arahide și ciocolată

Plănuiesc să postez această rețetă dinainte de Crăciun. Dar timpul a trecut mai repede decât am putut eu publica, și uite că o public după toate sărbătorile :D. Oricum rețeta poate fi gătită tot anul, și recunosc că acești biscuiții merg perfect și lângă o ceașcă de cafea sau ceai. Sunt delicioși și ușor de preparat, și arată și bine. Rețeta o am de aici. Îmi cer scuze pentru fundalul de Crăciun 😀 dar alte poze nu mai am 😉

peanut butter cookie 3

Avem nevoie de:

  • – 2 căni de făină
  • 3/4  linguriță sare
  • 3/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 cană de unt moale nesărat
  • 3/4 cană de unt de arahide
  • 1 cană și un sfert de zahăr (preferabil brun)
  • 3 lingurițe de lapte
  • 1 linguriță esență vanilie
  • 1 ou mare
  • ciocolată (sau dropsuri de ciocolată)

Încălzim cuptorul la 160 de grade. Într-un bol mediu amestecăm împreună sarea, făina și bicarbonatul de sodiu, și punem bolul deoparte. În bolul mixerului batem untul cu untul de arahide și zahărul până devine totul o cremă pufoasă. Le batem cam 4 – 5 minute. Adăugăm laptele, oul și vanilia și le amestecăm la viteză medie câteva minute, curățând din când în când bolul mixerului.

Adăugăm încet și combinația de făină și omogenizăm totul bine. Trebuie să iasă un aluat moale, dar totuși suficient de consistent ca să-l putem manevra ușor, fără să se lipească de mâini.

În continuare rupem biluțe cam de mărimea unei nuci pe care le aplatizăm și punem în mijloc câte o pătrățică de ciocolată sau drops de ciocolată. Înglobăm înăuntru ciocolata, după care aplatizăm din nou cu ajutorul unei furculițe în tavă. Se coc timp de 7-9 minute în cuptorul preîncălzit, după care se scot și se lasă la răcit în tavă. Se servesc cu drag alături de o cană de ceai, cafea, sau așa, simpli! Poftă bună 🙂

peanut butter cookie 1 peanut butter cookie

peanut butter cookie 2

 

2 gânduri despre „Biscuiți cu unt de arahide și ciocolată

Lasă un răspuns către Simona Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.