Biblioteca minunată

Puțină arheologie

Vă place arheologia? Mie da. Prin arheologie descoperim obiceiurile și viața înaintașilor noștri. Mă fascinează obiectele vechi și dacă le pot atinge mă trec fiorii unor sentimente misterioase. Gândul că acel obiect a fost gândit și lucrat de mâinile unui om acum sute sau mii de ani este fascinant. Arheologia dovedește că strămoșii noștri nu au fost niște neciopliți, sau oameni fără cultură și inteligență, ci dimpotrivă arată viața unor oameni civilizați, oameni creativi, puternici și inteligenți care au construit și lăsat în urmă amprente ale vieții lor de neprețuit. Săpăturile arheologice descoperă piramide, castele, cetăți, vase, scrieri săpate sau scrise în diverse materiale, toate lucrate cu măiestrie și frumusețe care au rezistat testului timpului mii de ani.

Și dacă după strămoșii noștri au rămas lucruri atât de statornice în urmă, după noi ce rămâne? Pentru că astăzi stocăm informațiile noastre pe harduri care se ard, munți de plasticuri și gunoaie peste tot, o „artă modernă” care de multe ori nu are nici o logică  decât un om bogat și faimos în spate, lăsăm o societate în care scrisorile sunt pe care de dispariție și oamenii confundă nevoile cu mofturile.

Oricum am cam lungit vorba 😀 De fapt doream să vă prezint o carte pe care am lecturat-o cu mare drag și interes la începutul acestui an: Arheologia Bibliei. Cartea în sine este de o calitate superioară. Are coperți cartonate, fotografii frumoase și clare iar foile sunt groase și lucioase. Conținutul însă este și mai interesant. Scrisă cu atenție  și cu multe surse bibliografie, cartea de față prezintă lumea noastră de la creație până la perioada timpurie a Noului Testament. Astfel putem vedea cum arată o barcă din vremea Domnului Iisus, un vas scump de alabastru în care se ținea parfum sau ce este un osuar. Putem vedea cea mai veche dovadă a existenței regelui David al Israelului sau vechi papirusuri scrise de scribi harnici. Toate acestea și multe altele sunt compresate într-o singură carte. Deși la un moment dat am avut impresia că autorul evită câteva subiecte despre care eu citisem în alte cărți, precum Turnul Babel, sau steaua Betleemului, în schimb tratează alte subiecte precum controversata locație a mormântului gol al lui Hristos, sau adevărata iesle a Nașterii Domnului.

Iar pentru a vă face o imagine mai clară despre carte, vă prezint mai jos și câteva imagini interesante din ea.

arheologie 0 arheologie 1 arheologie 2 arheologie 3 arheologie 4 arheologie 5 arheologie 6 arheologie 7 arheologie 8 arheologie 9 arheologie 10 arheologie 11 arheologie 12 arheologie 13

Anunțuri

2 gânduri despre „Puțină arheologie

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s